Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Intralot ελπίζει σε καλύτερες ημέρες – Μεγάλο ράλι στη μετοχή

Η Intralot ελπίζει σε καλύτερες ημέρες – Μεγάλο ράλι στη μετοχή

Σε καλύτερες ημέρες και σε βιώσιμη λειτουργία μέσω τακτοποίησης του μεγάλου βραχνά της αναδιάρθρωσης των ομολογιακών δανείων με κούρεμα και επιμήκυνση υποχρεώσεων ελπίζει η εταιρεία Intralot. Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης η αίτηση που είχαν καταθέσει επενδυτικά κεφάλαια για προσωρινή διαταγή απαγόρευσης αναφορικά με τις ανταλλαγές ομολογιών, κάτι που άνοιξε το δρόμο για τη διαδικασία ανταλλαγής που έλαβε χώρα χθες Τρίτη.

Τα επενδυτικά κεφάλαια κατέχουν 3,4% έως 4% των ομολογιών, ενώ η απόφαση αυτή ανοίγει περαιτέρω το δρόμο για την πλήρη τακτοποίηση του τεράστιου θέματος και την υλοποίηση της συμφωνίας με τους υπόλοιπους ομολογιούχους – που καθίσταται πλέον υποχρεωτική για όλους.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή χθες ανταποκρίθηκε με εντυπωσιακό ράλι +19,50% και κλείσιμο στα 0,38 ευρώ που είναι νέα υψηλά ενάμιση έτους, καθώς σ’ αυτά τα επίπεδα είχε να βρεθεί από τις 13 Φεβρουαρίου 2020. Παράλληλα, διακινήθηκε όγκος 1,9 εκατ. τεμαχίων μέσω τζίρου άνω των 700.000 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφώνεται πλέον στα 58 εκατ. ευρώ.

Μόνο το τελευταίο 7ήμερο, η μετοχή της Intralot έχει άνοδο 48,44%, ενώ από την 1η Ιουνίου όπου είχε βρεθεί στα 0,1460 ευρώ, καταγράφει ράλι +160%. Συνάμα, από το ιστορικό χαμηλό των 0,1040 ευρώ που η μετοχή είχε κυλήσει στις 6 Οκτωβρίου 2020, ενισχύεται σε ποσοστό 236%.

Παράλληλα, πολλά περιμένει η Intralot από τη θυγατρική της στις ΗΠΑ, Intralot Inc η οποία ξεχωρίζει με έμφαση σ’ ό,τι αφορά τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου. Η εν λόγω θυγατρική αποδεικνύεται το πιο δυνατό χαρτί του ομίλου, τόσο από πλευράς αποτελεσμάτων και περιθωρίων ανάπτυξης, όσο και από πλευράς υπεραξιών που μπορούν να προκύψουν, αν ευοδωθεί το σχέδιο του ιδρυτή και επικεφαλής του ομίλου Σωκράτη Κόκκαλη, για είσοδο στο Nasdaq.

Αν επιτευχθεί η είσοδος στο τεχνολογικό «άντρο» της Wall Street, ασφαλώς αυτό θα γίνει με αναβαθμισμένες αξίες και νούμερα (σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης) που καμιά σχέση δεν έχουν με το ελληνικό εκτόπισμα του εδώ ομίλου. Η Intralot Inc παρουσιάζει εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ όπως δείχνουν τα μεγέθη, είναι το μεγάλο «χαρτί» του ελληνικού ομίλου. Στη χρήση του 2020 η εν λόγω θυγατρική συνεισέφερε το 37% των εσόδων και το 79% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), στην ελληνική εισηγμένη, η οποία σημειωτέων βρίσκεται υπό το καθεστώς επιτήρησης.

Το 2020 η Intralοt Inc. είχε κύκλο εργασιών 132,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 22,3% συγκριτικά με το 2019, ενώ τα EBITDA εκτοξεύθηκαν στα 51,4 εκατ. από 31,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το πρώτο τρίμηνο του 2021 η Intralot Inc πέτυχε αύξηση τζίρου κατά 81% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ εξαιρετικά πήγε και το 2ο τρίμηνο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης, οι ομολογιούχοι θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralοt Inc. Στη γενική συνέλευση της 28ης Ιουνίου, ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε αποκαλύψει πως η συμμετοχή αυτή φτάνει προς το παρόν το 18%-19%, ενώ μπορεί να διπλασιαστεί, όμως δε θα ξεπεράσει το 49%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ