Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΗ Enterprise Greece εκπροσώπησε την Ελλάδα στο συνέδριο «The District»

Η Enterprise Greece εκπροσώπησε την Ελλάδα στο συνέδριο «The District»

Η Enterprise Greece εκπροσώπησε την Ελλάδα, η οποία ήταν region partner, στο 3o Διεθνές Συνέδριο «The District» του κλάδου του Real Estate, που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Fira Barcelona Gran Vía, από τις 25 ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, έπειτα από πρόσκληση των διοργανωτών (Next Business Exhibitions-NEBEXT).

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο  Πρόεδρος της έκθεσης, κ. Juan Velayos, έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία της Ελλάδος και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να έρθουν σε επαφή με την Enterprise Greece για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και επενδυτικής δραστηριοποίησης στη χώρα μας. 

Στις 25/9, πρώτη ημέρα του συνεδρίου, η Enterprise Greece μαζί με δύο ακόμη ομιλητές από την Ισπανία και το Μεξικό, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Cross-Border Investment Opportunities», σχετικά με το γενικότερο επενδυτικό κλίμα και τις ευκαιρίες στον κλάδο ακινήτων στην Ελλάδα. Την τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου (27/9), στέλεχος της εταιρείας παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας στον τομέα της αγοράς ακινήτων, με τίτλο «The Greek Real Estate Market. Opportunities and Trends».

Κατά τη διάρκεια  του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν επίσης επιχειρηματικές  επισκέψεις και συναντήσεις στο ελληνικό περίπτερο, με εκθέτες, εκπροσώπους επενδυτικών Ταμείων, Ομίλων ανάπτυξης ακινήτων και χρηματοδοτικών οργανισμών. Οι διοργανωτές συνέβαλαν στη διεξαγωγή συναντήσεων με σημαντικούς Ισπανούς επενδυτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολύτιμη ήταν και η συμβολή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη, ως προς τον εντοπισμό και την εισήγηση της δράσης, καθώς και την οργάνωση και τις επαφές με τη διοργανώτρια εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Έκθεση «The District», έχει καθιερωθεί ως σημείo συνάντησης για τον κλάδο των ακινήτων διεθνώς, προσελκύοντας πάνω από 12.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 30 χώρες, από τον κλάδο των επενδύσεων σε ακίνητα, τραπεζικούς φορείς, εκπροσώπους κρατικών φορέων και Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετείχαν επίσης εκπρόσωποι επενδυτικών Ταμείων και χρηματοοικονομικών, οι οποίοι συνδέονται με τον κλάδο του Real Estate, όπως οι Όμιλοι Blackstone, Cerberus, BlackRock, καθώς και μεγάλες εγχώριες τράπεζες όπως η Banco Santander και η CaixaBank. Επιπλέον, η ατζέντα και το πλήρες πρόγραμμα του συνεδριακού σκέλους περιλάμβανε συνολικά 417 ομιλητές προερχόμενους από την παγκόσμια αγορά ακινήτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τον κλάδο των τουριστικών ακινήτων, δεδομένου ότι η Ισπανία αναδεικνύεται σε κορυφαίο προορισμό στον τομέα των ακινήτων στην Ε.Ε., με έμφαση στα ξενοδοχειακά ακίνητα. Μεταξύ των ζητημάτων που εξετάστηκαν φέτος ήταν η στεγαστική κρίση που επηρεάζει ιδιαίτερα τους νέους, οι στρατηγικές συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, οι μεταβολές σε σχέση με τον τρόπο ζωής και την κινητικότητα και άλλα θέματα όπως η απεξάρτηση από τον άνθρακα και η βιωσιμότητα του κλάδου ακινήτων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ