Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στις νέες και νέους ανθυπολοχαγούς

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στις νέες και νέους ανθυπολοχαγούς

Τα ξίφη στους νέους και νέες ανθυπολοχαγούς τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος» επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

   Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

   Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 179 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 156 από την Ελλάδα, 18 από την Κύπρο, 1 από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 1 από το Μαυροβούνιο και 3 από την Τυνησία.

   Αμέσως μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε σχετικά:

   «Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους νέους ανθυπολοχαγούς μας για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία. Ήρθε η στιγμή να εκπληρώσουν με υπευθυνότητα, αφοσίωση και επαγγελματισμό την αποστολή τους, αναδεικνύοντας τις αρετές, τις ικανότητες και το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και επιχειρησιακής κατάρτισης του Έλληνα Αξιωματικού. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι τους περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη και θα είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο».

   Στην τελετή παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, o υπαρχηγός ΓΕΑ, υποπτέραρχος Ιωάννης Κωτσάκης και μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.

    Επίσης παρέστησαν ο μητροπολίτης Γλυφάδας-Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος, ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ο βουλευτής Αθανάσιος Μπούρας, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπρόσωποι κομμάτων, Σωμάτων Ασφαλείας, πρεσβειών, επίτιμοι αρχηγοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, συγγενείς των νέων ανθυπολοχαγών, καθώς και μέλη της οικογένειας του ήρωα Λοχαγού (ΜΧ) Σωτηρίου Σταυριανάκου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ