Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Περιφέρεια Κρήτης στην τελική ευθεία για τις εκλογές- Στους 543.908 οι...

Η Περιφέρεια Κρήτης στην τελική ευθεία για τις εκλογές- Στους 543.908 οι εκλογείς στην Κρήτη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες στη Περιφέρεια Κρήτης για την διεξαγωγή των  Βουλευτικών εκλογών της 21ης Μάϊου 2023.

Η Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα οι Περιφερειακές ενότητες έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ χθες Πέμπτη 18 Μαΐου έγινε η τακτοποίηση των εκλογικών σάκων οι οποίοι περιέχουν το εκλογικό υλικό και συγκεκριμένα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, τα βιβλία της εφορευτικής επιτροπής και διάφορα είδη υλικών που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή των εκλογών όπως: σφραγίδες μολύβια, ταμπόν,  στυλό,  κλπ. Οι εκλογικοί σάκοι αύριο  Παρασκευή μέσω των Δήμων θα δοθούν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Κρήτης.

Στις βουλευτικές εκλογές στην Περιφέρεια Κρήτης θα ψηφίσουν συνολικά: 543. 908 εκλογείς. Το σύνολο των  εκλογικών τμημάτων για όλη την Κρήτη  είναι 1.306 εκλογικά τμήματα τα οποία αντιστοιχούν σε 1.294 για τους βασικούς εκλογείς και σε 12 τμήματα για τους ετεροδημότες. Οι συνδυασμοί οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί και θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την Περιφέρεια Κρήτης είναι 31.

Ειδικότερα οι εκλογείς και τμήματα ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου οι εκλογείς είναι  258.729 και η ψηφοφορία θα γίνει σε 575 εκλογικά τμήματα και σε έξι (6) τμήματα για τους ετεροδημότες

Στην Περιφερειακή ενότητα  Λασιθίου θα ψηφίσουν 67.914 εκλογείς σε 170 εκλογικά τμήματα και ένα (1) τμήμα ετεροδημοτών.

Στην Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου θα ψηφίσουν 73.386 εκλογείς σε 211 εκλογικά τμήματα και ένα (1) τμήμα ετεροδημοτών

Στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων θα ψηφίσουν 143.879 εκλογείς σε 338 εκλογικά τμήματα και 4 (4) τμήματα ετεροδημοτών

Μετάδοση αποτελεσμάτων και εκλογική διαδικασία

Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου  2023 τα αποτελέσματα υπέρ των συνδυασμών  θα μεταδίδονται από όλα τα εκλογικά τμήματα απευθείας στο υπουργείο εσωτερικών με χρήση των συσκευών ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων SRT (TABLET)  από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Παράλληλα θα παραδίδονται  τα έντυπα μετάδοσης αποτελεσμάτων  (τηλεγραφήματα ) μέσω αγγελιοφόρου  σε έντυπη μορφή στους Δήμους οι οποίοι  αφού ψηφιοποιήσουν  τα  τηλεγραφήματα  θα  τα αποστέλλουν   με τη χρήση του υποσυστήματος μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων  ΙΡΙΔΑ 2.0 στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων  οι οποίες   θα τα  μεταδίδουν τηλεφωνικά στο υπουργείο εσωτερικών.

Τα αποτελέσματα υπέρ υποψηφίων (σταυροί προτίμησης) καταμετρούνται και  στη συνέχεια  καταχωρούνται στη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων SRT από τον δικαστικό αντιπρόσωπο που τα μεταδίδει στο υπουργείο εσωτερικών .

Το έντυπο μετάδοσης αποτελεσμάτων υπέρ των υποψηφίων παραδίδεται στο οικείο Πρωτοδικείο μέσα στον εκλογικό σάκο από τον δικαστικό αντιπρόσωπο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ