Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΗ παραλία… χωρίς αμμουδιά που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό

Η παραλία… χωρίς αμμουδιά που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό

Δεν ήταν η πρώτη φορά που πηγαίναμε στην Αίγινα αλλά ήταν η πρώτη μας επίσκεψη σε μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του νησιού. Την παραλία… χωρίς αμμουδιά. Και αυτό έκανε την εκδρομή μας σίγουρα πιο ξεχωριστή. Έχοντας ήδη μια μικρή ταλαιπωρία μέχρι να φτάσουμε στον Πειραιά και από εκεί στην Αίγινα σκεφτήκαμε να πάμε κατευθείαν στο σπίτι. Αλλά η παρέα που μας περίμενε εκεί, μας είχε μια έκπληξη. Μας οδήγησε σε μια όχι πολύ φημισμένη αλλά ξεχωριστή λόγω σημείου παραλία του νησιού. Κι’ αυτό γιατί για δύο λόγους.

Αφενός γιατί πρόκειται για μια παραλία… χωρίς αμμουδιά, αφετέρου γιατί ουσιαστικά δεν έχει όνομα. Χαρακτηρίζεται από πολλούς ντόπιους ως η «Παραλία του Καζαντζάκη» λόγω του σπιτιού του εκεί δίπλα.

Αίγινα: Η παραλία… χωρίς αμμουδιά

Φτάνοντας, λοιπόν, στην παραλία του Καζαντζάκη όπως μας την είπαν, δεν είχαμε παρά να κάνουμε απευθείας την βουτιά μας. Από τα βράχια! Πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία, με καθαρά και δροσερά νερά, σε ένα εύκολο σημείο να την προσεγγίσεις. Αλλά δεν είναι η παραλία που έχεις στο μυαλό σου ως σκηνικό με ομπρέλες και ψάθες.

παραλία Αίγινα

Ο χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος από την ίδια τη φύση ώστε αποτελεί την ιδανική στάση για να κάνεις αυτό που σε καλεί πάντα η θάλασσα να κάνει. Να σε δροσίσει!

παραλία Αίγινα

Ουσιαστικά το κύμα σκάει εκεί που αρχίζει ο δρόμος οπότε οι επιλογές σου είναι είτε να βρίσκεσαι καθισμένος στο κύμα απολαμβάνοντας τη δροσιά του είτε να στέκεσαι στα βράχια και να κάνεις από εκεί βουτιές. Και στις δύο περιπτώσεις θα το απολαύσεις εξίσου το ίδιο.

Για εμάς η εμπειρία του μπάνιου ήταν τόσο ευχάριστη ώστε προτιμήσαμε να αφήσουμε για λίγη ώρα ακόμη και την πισίνα του σπιτιού στο οποίο φιλοξενούμασταν και να απολαύσουμε εκεί το βραδινό μπάνιο μας. Σε αντίθεση με το πρωί που βρήκαμε στην μικρή αυτή παραλία άλλες δύο παρέες (δεν χωράνε άνετα και περισσότερες), το βράδυ ήμασταν μόνοι μας. Και σίγουρα αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά. Αν μας δοθεί ξανά η ευκαιρία, όταν βρεθούμε στην Αίγινα, θα το επιχειρήσουμε.

Πώς θα πας σε αυτή την παραλία της Αίγινας

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία της Αίγινας είναι πολύ εύκολη ακόμη και απ’ όταν θα πατήσεις το πόδι σου στο νησί. Φτάνοντας στο λιμάνι θα πάρεις τον δρόμο προς τα αριστερά και θα χρειαστείς μόλις δέκα λεπτά για να φτάσεις στην παραλία του Καζαντζάκη για βουτιά. Ο χάρτης της Google θα σε βοηθήσει αρκετά μιας και μπορείς να εντοπίσεις πού είναι το σπίτι που είχε επιλέξει ο Νίκος Καζαντζάκης ως μόνιμη κατοικία του. Δες ΕΔΩ πού ακριβώς βρίσκεται. Μόλις δεις την παραλία χωρίς αμμουδιά, ξέρεις ότι έχεις φτάσει…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ