Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗ Ολυμπιακή Ριβιέρα Αναδεικνύεται ως Προορισμός Κρουαζιέρας

Η Ολυμπιακή Ριβιέρα Αναδεικνύεται ως Προορισμός Κρουαζιέρας

Μια μοναδική εμπειρία για την ανάδειξη της Ολυμπιακής Ριβιέρας ως νέος προορισμός για ταξιδιώτες κρουαζιέρας προσέφερε το ταξίδι εξοικείωσης στην Πιερία για στελέχη και εκπροσώπους κρουαζιέρας, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της One Whole Travel & Tourism με τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.)

Η πανέμορφη Ολυμπιακή Ριβιέρα φιλοξένησε, μεταξύ 18 και 22 Σεπτεμβρίου, δέκα στελέχη και εκπροσώπους από τον κλάδο της κρουαζιέρας, στο πλαίσιο ενός εντυπωσιακού ταξιδιού εξοικείωσης, προβάλλοντας μια πληθώρα εκδρομών και δράσεων με σκοπό την ένταξή τους στα προγράμματα των μελλοντικών κρουαζιέρων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μοναδικές εμπειρίες που συνδύαζαν τη φυσική ομορφιά της περιοχής, την πλούσια πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά και την τοπική γαστρονομία.

Στο ταξίδι εξοικείωσης συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας που προσεγγίζουν τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Βόλου, όπως Azamara, Celebrity Cruises, Celestyal Cruises, Royal Caribbean, Silverseas, Costa, P&O, TUI Cruises και Holland America. Επιπλέον, παρουσία στο ταξίδι είχε και το δημοφιλές Cruise Critic, που αποτελεί παγκοσμίως τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πηγή πληροφοριών για κρουαζιέρες, αντίστοιχο του TripAdvisor, εκπροσωπούμενο από τον αρχισυντάκτη του.

Με πλεονέκτημα την εγγύτητα της περιοχής στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου, η Πιερία διεκδικεί δυναμικά μερίδιο στον κλάδο του τουρισμού κρουαζιέρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Σε απόσταση μόλις 45 λεπτών από την Πιερία, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης αυτού του όμορφου ταξιδιού εξοικείωσης, όπου η κα Θεοδώρα Ρήγα, Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης & Πρόεδρος της MedCruise, μαζί με την ομάδα της, υποδέχθηκε τους καλεσμένους, κάνοντας μια σύντομη περιήγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του λιμανιού και εξηγώντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του σύγχρονου αυτού λιμένα.

Διευθυντής του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.)  κ. Βασίλης Δήμου ξενάγησε και ενημέρωσε τους εκπροσώπους κρουαζιέρας για την περιοχή της Ολυμπιακής Ριβιέρας και τις προοπτικές της, ενώ τους καλωσόρισε στην Πιερία η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, η οποία ευχαρίστησε για τη συνεργασία τονίζοντας τη σημασία του τουρισμού κρουαζιέρας ως έναν σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του προορισμού. Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργος Καραλής, ανέφερε ότι αξιοποιείται μία ευκαιρία με σημαντικά οφέλη για την Πιερία, χαρακτηρίζοντας την Ολυμπιακή Ριβιέρα ως έναν ελκυστικό, εναλλακτικό και βιώσιμο τουριστικό προορισμό, που προσφέρει μη κορεσμένες επιλογές.

Απολαμβάνοντας μαγευτικά ορεινά, πεδινά και παραθαλάσσια τοπία, η πρώτη ημέρα του ταξιδιού ξεκίνησε με μια μοναδική γευσιγνωσία μελιού στο βραβευμένο κτήμα, «Γη Ολύμπου», παίρνοντας γεύση από το «νέκταρ των Θεών». Ενώ η περιήγηση στο παραδοσιακό χωριό Παλαιός Παντελεήμονας στις πλαγιές του κάτω Ολύμπου, έναν οικισμό κόσμημα και σημείο αναφοράς παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην Βόρεια Ελλάδα, αποζημίωσε με την ειδυλλιακή του θέα και την αυθεντική φιλοξενία.

Screenshot
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ