Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΗ νέα επένδυση ύψους 6,8 εκατ. δολαρίων του Β. Βαλέντη

Η νέα επένδυση ύψους 6,8 εκατ. δολαρίων του Β. Βαλέντη

Συνεχίζει την ενίσχυση του στόλου της η Pyxis Tankers Inc., συμφερόντων Βαλέντιου Βαλέντη, με τη ναυτιλιακή να προσθέτει στον στόλο της ένα Ultramax.

Ειδικότερα, πρόκειται για πλοίο χωρητικότητας 63.250 dwt, κατασκευασμένο το 2016 σε ιαπωνικό ναυπηγείο και το οποίο έχει μετονομαστεί σε «Konkar Ormi». Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με scrubber και θα ναυλωθεί στην spot αγορά.

Η ναυτιλιακή επένδυσε περίπου 6,8 εκατ. δολάρια σε μετρητά για 60% συμμετοχή στην κοινοπρακτική εταιρεία που δημιουργήθηκε.

«Το περιβάλλον ναύλωσης δεξαμενόπλοιων συνεχίζει να είναι εποικοδομητικό. Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, το 92,4% των διαθέσιμων ημερών στο τρίτο τρίμηνο του 2023 για τα MR μας είχε κρατηθεί με εκτιμώμενο μέσο TCE 26.200 δολάρια ανά σκάφος. Επί του παρόντος, δύο πλοία είναι υπό χρονοναύλωση, ένα σκάφος απασχολείται στην αγορά σποτ και ένα πλοίο υποβάλλεται στη δεύτερη ειδική επιθεώρησή του. Μετά τη χρηματοδότηση της επένδυσής μας σε κοινοπραξία, η εταιρεία έχει περίπου 31,9 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικά μετρητά. Αυτή η εξαγορά είναι μια σημαντική βελτίωση στην αναπτυσσόμενη επενδυτική μας πλατφόρμα. Προχωρώντας προς τα εμπρός, η ρευστότητα, θα πρέπει να αυξήσει τη λειτουργική και οικονομική μας ευελιξία», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της Pyxis Tankers, Βαλέντιος Βαλέντης.

«Με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και άλλων παραγόντων, η εταιρεία αναμένει να ενισχύσει περαιτέρω την αξία των μετόχων επιδιώκοντας πρόσθετες εξαγορές πλοίων με μετρητά και, κατά περίπτωση, χρησιμοποιώντας τραπεζική χρηματοδότηση. Στο μεταξύ, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει τη βελτιστοποίηση του στόλου μας, την απόσβεση του χρέους μας και την επαναγορά κοινών μετοχών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, η εταιρεία είχε ξοδέψει 0,53 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση συνολικά 147.907 μετοχών σε μέση τιμή περίπου 3,59 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία, 10.725.336 μετοχές PXS ήταν σε κυκλοφορία», πρόσθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ