Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Κύθνος στο «μικροσκόπιο» Ισραηλινών επενδυτών

Η Κύθνος στο «μικροσκόπιο» Ισραηλινών επενδυτών

Νέες επενδύσεις Ισραηλινών στον τουρισμό και ειδικότερα στην Κύθνο καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα, με τον επιχειρηματία από το Ισραήλ Avraham Ravid να πλειοδοτεί στο διαγωνισμό για το Ξενία της Κύθνου και τις δυο ιαματικές πηγές που το συνοδεύουν.

Βάσει των αποτελεσμάτων του e-Auction που διοργάνωσε την προηγούμενη Παρασκευή, το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ ο κ. Ravid προσέφερε το ποσό των 2,862,510 ευρώ σε ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης τα 1,2 εκατ. ευρώ και αναδείχτηκε νικητής αποκτώντας το δικαίωμα επιφανείας του Ξενοδοχείου Ξενία και των Λουτρών για 99 χρόνια. Σημειωτέον ότι το Ξενία και οι Ιαματικές Πηγές Κύθνου είχαν βγει και στο παρελθόν από το ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση χωρίς όμως επιτυχή κατάληξη.

Την απόκτηση των προαναφερθέντων θα ακολουθήσει η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ξενοδοχείου Ξενία και των δύο ιαματικών πηγών, «Κάκαβος» και «Άγιοι Ανάργυροι», σύμφωνα με τους πληρεξούσιους δικηγόρους του ισραηλινού επιχειρηματία, Χαράλαμπο Ναούμη και Χρήστο Πλιάτσικα.

Στόχος είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη του ακινήτου και των πηγών με σεβασμό την ιστορικότητα του κτηρίου, ώστε να γίνει πόλος έλξης διεθνών επισκεπτών. Για την υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου, το ύψος του οποίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ, ο κ. Avraham Ravid και η σύζυγός του Michal προσδοκούν και στην αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης , της Περιφέρειας και της Πολιτείας. Άλλωστε, η ανακαίνιση της μονάδας και η ανάδειξη του μοναδικού αυτού μνημείου της σύγχρονης αρχιτεκτονικής ιστορίας της χώρας, αναμένεται να αναδείξει την Κύθνο ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό και να συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που διαθέτει μεταξύ άλλων αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ισραήλ, στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση του στον τομέα ακινήτων και στην Αθήνα, σε συνεργασία και με άλλους ισραηλινούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι και το Ξενία της Κύθνου παρέμενε κλειστό εδώ και χρόνια παρά την μακρά παράδοση που είχε η Κύθνος στην λουτροθεραπεία. Ιστορικά αναφέρεται ότι στις εν λόγω ιαματικές πηγές, οι οποίες βρίσκονται στον γραφικό όρμο Λουτρά, στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, έφθασε το 1836 ο βασιλικός αρχιτέκτονας Christian Hansen, ο οποίος έφτιαξε τα σχέδια του συγκροτήματος των ιαματικών λουτρών με μαρμάρινους λουτήρες, ενώ από το 1845 η βασίλισσα Αμαλία μετέβαινε για λουτροθεραπεία στο νησί.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ