Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ κεντροαριστερή πολυκατοικία και οι κυβιστήσεις Τσίπρα

Η κεντροαριστερή πολυκατοικία και οι κυβιστήσεις Τσίπρα

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει οι…αναταράξεις να αφορούν την “γαλάζια” πολυκατοικία. Τις τελευταίες ημέρες τα πράγματα αντιστράφηκαν. Πλέον οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, έχουν προκαλέσει αναταραχή και ανατροπές στην κεντροαριστερά.

Χαρακτηριστική η δημοσκόπηση του Πρώτου Θέματος που έφερε το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση “ανάσας” από τον ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον δεν μπορεί να παίζει μόνος του στο χώρο της κεντροαριστεράς στον οποίο ήταν κυρίαρχος ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε δυο μεγάλες κυβιστήσεις.

Υποχρέωσαν τον κ. Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει γραμμή σε όσα υποστήριζε ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του, σε κάθε ευκαιρία.

Η πρώτη μεγάλη κυβίστηση ήταν το: ότι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνουμε διαγραφές. Εχουμε άλλη κουλτούρα και αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα. Το αφήγημα αυτό μας τελείωσε. Πλέον ο κ. Τσίπρας αποφασίζει και…διατάζει διαγραφές. Η πρώτη που έκανε είναι ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά το πραγματικό μήνυμα είναι ότι πλέον ο κ. Τσίπρας διαγράφει.

Εγινε δηλαδή ένας…κανονικός αρχηγός κόμματος, που για να επιβιώσει πολιτικά, δεν λειτουργεί πλέον με όρους και κανόνες ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον με όρους ενός αστικού κόμματος.

Κυβίστηση δυο: Εμείς είμαστε υπεύθυνο κόμμα, δεν ζητάμε εκλογές, όταν βρισκόμαστε μέσα σε πανδημία, στην οποία χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Ακόμη και αυτό το αφήγημα κατέρρευσε χθες στη Βουλή.

Τα όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τα όσα έλεγε και ζήτησε…εκλογές!

Η …σοβαρότητα πήγε περίπατο και η γραμμή άλλαξε εν μια νυκτί.

Βέβαια ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση μομφής, γιατί κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο το μόνο που θα πετύχαινε, θα ήταν να ηττηθεί κοινοβουλευτικά για άλλη μια φορά, να συσπειρώσει τη ΝΔ και να χαθεί το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες.

Οσο όμως και εάν επιχειρεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, για αυτές τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του, η πραγματικότητα είναι ότι ο φόβος να αντιστραφεί η ιστορία και να βρεθεί από δεύτερος, τρίτος έχουν δημιουργήσει πολεμικές συνθήκες στην Κουμουνδούρου.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια να μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των προεδρικών και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δυο πλευρές ανασυγκροτούν δυνάμεις κάνοντας κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ να τρίβουν τα χέρια τους. Μάλιστα εάν αναλογιστούμε ότι μπροστά του ο κ. Τσίπρας έχει ένα Συνέδριο, στο οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει όλους όσους του χαλούν το κεντροαριστερό αφήγημα, τα πράγματα θα δυσκολεύουν και άλλο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στη ΝΔ και στο Μαξίμου πρέπει να εφησυχάζουν. Το πολιτικό σκηνικό γίνεται και πάλι ρευστό και δεν πρέπει να αφήνει τον κ. Μητσοτάκη “χαλαρό”. Το 2022 θα είναι μια ενδιαφέρουσα και γεμάτη ανατροπές χρονιά. Υπό τη σκιά μάλιστα της Όμικρον…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ