Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Εθνική του Πογέτ μπορεί να χτίσει χαρακτήρα

Η Εθνική του Πογέτ μπορεί να χτίσει χαρακτήρα

Σε καμία ομάδα του κόσμου δεν είναι εφικτό να γνωρίζει ο νέος προπονητής τις αδυναμίες της από τον πρώτο επίσημο αγώνα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους συλλόγους αλλά και για τις εθνικές ομάδες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δε οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσκολότερες, όπως συμβαίνει άλλωστε στην παρούσα συγκυρία με τον Γκουστάβο Πογέτ. Διότι έχει τους διεθνείς για δουλειά ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Ο ουρουγουανός προπονητής διαχειρίστηκε, στην πρεμιέρα των αγώνων της Ελλάδας στο Nations League, το έμψυχο δυναμικό όσο του επέτρεπε η εικόνα που έχει σχηματίσει μέχρι τώρα γι΄αυτό. Διότι για να γνωρίζει κανείς τις δυνατότητες των παικτών του, άρα και τους τρόπους αντίδρασης που αυτοί ανά περίπτωση μπορούν να έχουν στο οπλοστάσιό τους, θα πρέπει να τους έχει δει σε δράση.

Οι προπονήσεις και οι φιλικοί αγώνες ποτέ δεν είναι αρκετά δεδομένα, καθώς η προσωπικότητα κάθε ποδοσφαιριστή στα επίσημα μετράει διαφορετικά. Αλλιώς συμπεριφέρεται ακόμη και ο καλύτερος των ανεπίσημων τεστ, όταν η μπάλα “καίει”, σε αναμετρήσεις που κρίνονται τα πάντα.

Ακούω πως οι αλλαγές του Πογέτ, στο παιχνίδι της πρεμιέρας στο Μπέλφαστ, δεν βγήκαν. Πολύ σωστά, όμως εκείνο που αυτή την ώρα έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η εθνική να χτίσει στη νίκη του ξεκινήματος, κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Να αποκτήσει χαρακτήρα για να έχει αποτελεσματικότητα και ουσία.

Είναι καλύτερο και ασφαλώς πιο χρήσιμο να γίνουμε μία εθνική ομάδα κυνική, η οποία σε τρεις τέσσερις καλές φάσεις θα εξασφαλίζει τα αποτελέσματα, από το να βιώνουμε τα σενάρια της ποδοσφαιρικής… αδικίας, με την υπεροχή και τις χαμένες ευκαιρίες που θα οδηγούν σε άτυχα αποτελέσματα.

Ο Ρεχάγκελ μας το δίδαξε με τον καλύτερο τρόπο…

Είναι σημαντικό ότι στη διαδρομή του από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έμαθε ποτέ να χάνει, ούτε να είναι ικανοποιημένος με το μέτριο. Θα κάνει ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι του, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις δηλώσεις του. “Πρέπει να πάρω πολύ καλές αποφάσεις για το επόμενο παιχνίδι, γιατί έρχεται αμέσως, είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και υπάρχει πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας”, δήλωσε μετά τη νίκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία και ενόψει του δεύτερου αγώνα με το Κόσοβο την Κυριακή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ