Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΗ ΓΕΦΥΡΑ συμμετείχε στην παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της VINCI

Η ΓΕΦΥΡΑ συμμετείχε στην παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της VINCI

Η συμμετοχή της ΓΕΦΥΡΑΣ στην Ημέρα Περιβάλλοντος της VINCI την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου κορυφώθηκε με τον συμβολικό καθαρισμό χώρων στο Αντίρριο που περιβάλλουν το Κέντρο Λειτουργίας και τη συμμετοχή εργαζομένων, συνεργατών και της Διοίκησης. Η ημέρα αφιερώθηκε σε δράσεις ενημέρωσης και συμμετοχικές εκδηλώσεις όπου παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που υλοποιούνται και τέθηκαν οι περιβαλλοντικοί στόχοι για το επόμενο διάστημα.

H Ημέρα Περιβάλλοντος VINCI που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στην ανταλλαγή καλών πρακτικών, καινοτόμων ιδεών και την ανάληψη δράσης για το κλίμα. Ως κορυφαίοι πάροχοι παγκοσμίως λύσεων κινητικότητας, οι εταιρίες του ομίλου αναλαμβάνουν δράσεις, θέτουν φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους, υλοποιούν και λειτουργούν έργα υποδομών εφαρμόζοντας καινοτόμες λύσεις για την επίτευξη θετικής κινητικότητας, συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Με αφορμή την ετήσια Ημέρα Περιβάλλοντος της VINCI, οι περισσότερες από 80 παραχωρήσεις του Ομίλου σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλουν στην επίτευξη των κοινών περιβαλλοντικών στόχων. Συγκεκριμένα, δεσμευόμαστε:

 Να διαχειριζόμαστε και ανακυκλώνουμε τα απορρίμματα ώστε να μην οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής, μέχρι το 2030

 Να μειώσουμε τις άμεσες εκπομπές αερίων CO2 κατά 40% έως το 2030

 Να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, στη ΓΕΦΥΡΑ εφαρμόζουμε την τεχνογνωσία της VINCI Highways επενδύοντας στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων και τεχνολογιών. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2018 το ανθρακικό αποτύπωμα του Έργου έχει μειωθεί κατά 76% ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων της:

 Χρήσης αποκλειστικά πράσινης ενέργειας από ΑΠΕ

 Αντικατάστασης των λαμπτήρων του οδοφωτισμού με LED

 Μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων από τις δραστηριότητές μας για την συντήρηση & λειτουργία του Έργου, μέσω συνεχών επενδύσεων σε τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον

 Επιλεκτική χρήση του διακοσμητικού συστήματος φωτισμού της ΓΕΦΥΡΑΣ

 Σταδιακή αντικατάσταση του στόλου οχημάτων με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα

Η Γέφυρα Ρίου– Αντιρρίου αποτελεί σημείο αναφοράς για έργα υποδομής και για την υλοποίηση πολιτικών αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ