Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Αμμόχωστος μας θέλει ενωμένους- Άρθρο του Λ. Φουρλά

Η Αμμόχωστος μας θέλει ενωμένους- Άρθρο του Λ. Φουρλά

Παρακολουθώντας τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων να μην έχουν τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι έναντι του τόπου, να αφήνουμε τις όποιες διαφορές στην άκρη.

Τα όσα απαράδεκτα κάνουν οι Τούρκοι, δεν γίνεται να μένουν στο απυρόβλητο. Την ίδια ώρα που η Άγκυρα μας κατηγορεί για στασιμότητα στο Κυπριακό, προβαίνει σε άνοιγμα μέρους της παραλιακής στην Αμμόχωστο. Οι έκνομες αυτές ενέργειες, για μία ακόμη φορά, καταδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο του καθεστώτος Ερντογάν. 

Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η άλλοτε κραταιά πόλη της Αμμοχώστου, πονάει τη ψυχή μου. Το έχω δηλώσει πάρα πολλές φορές στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από το βήμα της Ολομέλειας, ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος παρίας, ένα κράτος εκτός νόμου. Και θα συνεχίζω να το κάνω σε κάθε ευκαιρία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπενθυμίζουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας και στη Διεθνή Κοινότητα, ποια πραγματικά είναι η Τουρκία. Μία χώρα πειρατής, που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και 48 χρόνια, αν και έχουν εκδοθεί τόσα Ψηφίσματα από τα Ηνωμένα Έθνη που απαιτούν τον σεβασμό της ανεξαρτησίας, της ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, την επιστροφή των προσφύγων και την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία τα αγνοεί συστηματικά και προκλητικά.

Στέκομαι στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας την ανάγκη όπως αυτός να είναι ουσιαστικός και παραγωγικός και όχι απλά θεατής ή κομπάρσος. Έφθασε η ώρα να δείξει στην πράξη ότι νοιάζεται για ένα κράτος μέλος της και στηρίζει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού με έμπρακτη και ενεργή εμπλοκή. Δεν κάνει πλάτες στην Άγκυρα, ούτε συνεχίζει να δίνει δεύτερες ευκαιρίες στα όσα απαράδεκτα και καταδικαστέα προβαίνει εις βάρος όχι μόνο δύο κρατών μελών της Ένωσης, Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και στις γείτονες χώρες της, όπως τη Συρία, το Ιράκ και την Αρμενία.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη ενημέρωσης που δίνει η Κυβέρνηση θα πρέπει όλοι μας να σταθούμε αρωγοί και να μην προσπαθούμε να κερδίσουμε πρόσκαιρα μικροκομματικά  οφέλη εις βάρος της πατρίδας μας. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι ο εχθρός μας είναι ένας και είναι κοινός. Να δώσουμε τα χέρια και να τον αντιμετωπίσουμε μαζί.

Όσο εμείς δεν δείχνουμε ενωμένοι στο εσωτερικό, πώς θα καταφέρουμε να πείσουμε ολόκληρη την Ένωση ότι η Τουρκία αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα για όλους. Υποδεικνύοντας όλοι μαζί ότι ο Ερντογάν είναι το κακό αγκάθι που με τον τρόπο που ασκεί πολιτική αργά ή γρήγορα θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη συνοχή όλης της Ευρώπης, θα ενεργοποιήσουμε και τα υπόλοιπα κράτη μέλη.

Θεωρώ, ότι όλα αυτά είναι αρκετά για να μας κινητοποιήσουν και να μας πείσουν ότι οφείλουμε να δράσουμε βάσει ενός συλλογικού σχεδιασμού με στόχο την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Επιβάλλεται μια συντονισμένη και άρτια οργανωμένη αντίδραση του Ελληνισμού. Οι Τούρκοι δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή, από το να συσπειρωθούμε ως έθνος και να δράσουμε από κοινού σε επίπεδο Διεθνούς Κοινότητας. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ