Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗ Ένωση Λιμένων Ελλάδος ετοιμάζεται να υποβάλει προτάσεις με διαφορετικά ερευνητικά και...

Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος ετοιμάζεται να υποβάλει προτάσεις με διαφορετικά ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα στη δράση Ερευνώ – Καινοτομώ

Το υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζει και αναδεικνύει κάθε πρωτοβουλία που στον πυρήνα της εμπεριέχει το συστατικό της καινοτομίας, καθώς εκ των πραγμάτων η μετατροπή των λιμανιών μας σε έξυπνα – πράσινα, απαιτεί καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες». 

   Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, σε εκδήλωση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2024.

    
Ο υφυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερει: 

    
«Πώς θα κάνουμε τα λιμάνια μας έξυπνα και πράσινα, αποτελεί αντικείμενο ευρύτερου προβληματισμού και αναδείχθηκε όπως ήταν φυσικό στην Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση “Ποσειδώνια 2024” όπου παραβρέθηκα και συμμετείχα ως ομιλητής, καλεσμένος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας.

   Ο στόχος της Ένωσης για έξυπνα-πράσινα λιμάνια, οικονομικά αποδοτικά και περιβαλλοντικά ουδέτερα, συγχρονίζεται με τον δικό μας ευρύτερο στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη.

   Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, τα λιμάνια μας αλλάζουν. Όχι μόνο του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ηγουμενίτσας, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και το δικό μας λιμάνι, του Ηρακλείου, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο. Στο πλαίσιο αυτό, στο υπουργείο Ανάπτυξης σπεύδουμε να στηρίξουμε και να αναδείξουμε κάθε πρωτοβουλία που στον πυρήνα της εμπεριέχει το συστατικό της καινοτομίας, καθώς εκ των πραγμάτων η μετατροπή των λιμανιών μας σε έξυπνα – πράσινα, απαιτεί καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Απαιτεί πιο συγκεκριμένα τη στενότερη συνεργασία της ερευνητικής με την επιχειρηματική κοινότητα, η οποία αποτελεί βασικό μας στόχο τον οποίο προάγει το Ερευνώ – Καινοτομώ.

   Η Ένωση Λιμένων Ελλάδας υιοθετεί την προσέγγισή μας και ήδη στο πλαίσιο της Δράσης ετοιμάζεται να υποβάλει τρεις προτάσεις με διαφορετικά ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

   Είμαι ευτυχής που ένας τόσο αναπτυγμένος κλάδος της οικονομίας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην ικανότητα και δημιουργικότητα του ερευνητικού και επιστημονικού προσωπικού μας και εύχομαι και άλλοι κλάδοι να κάνουν το ίδιο. 

   Θέλουμε made in Greece καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Θέλουμε ελληνικές πατέντες. Θέλουμε τα ταλέντα μας να μείνουν εδώ και να ασχολούνται με ενδιαφέροντα και προσοδοφόρα projects. Θέλουμε την προστιθέμενη αξία του ελληνικού ερευνητικού οικοσυστήματος». 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ