Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗΠΑ: Δεν είναι "ενήμερες" για σύλληψη πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων από το Ιράν

ΗΠΑ: Δεν είναι “ενήμερες” για σύλληψη πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων από το Ιράν

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφερε χθες πως δεν έχει λάβει γνώση για «πρόσφατες συλλήψεις πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στα διεθνή ύδατα», μετά την ανακοίνωση του Ιράν την προηγουμένη πως κατασχέθηκαν δυο πλοία που ενέχονται σε λαθρεμπόριο καυσίμων.

«Δεν έχουμε λάβει γνώση για καμιά πρόσφατη σύλληψη πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στα διεθνή ύδατα», ανέφερε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε την Παρασκευή ότι συνελήφθησαν δυο ξένα πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια που κατά την Τεχεράνη επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο καυσίμων στον Κόλπο, προσθέτοντας ότι τα πληρώματά τους έχουν τεθεί υπό κράτηση.

«Οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης συνέλαβαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο ημερών δυο πλοία», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο ναύαρχος Μοχάμαντ-Σαρίφ Σιραλί, αξιωματικό των Φρουρών.

«Τα δυο δεξαμενόπλοια που συνελήφθησαν, τα Steven και Crown, πλέουν υπό σημαίες Παναμά και Τανζανίας και μετέφεραν πάνω από 1,5 εκατ. λίτρα ιρανικού πετρελαίου και αερίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ