Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Όσο περισσότερο αργεί η αναβάθμιση, τόσο το καλύτερο

Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Όσο περισσότερο αργεί η αναβάθμιση, τόσο το καλύτερο

Την άποψη πως όσο περισσότερο καθυστερεί η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από οίκο αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς η προσδοκία “χτίζει” διαρκώς καλύτερα επίπεδα εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης.

Συνάμα, ο χρηματιστής τονίζει πως «οι επενδυτικοί οίκοι έχουν δικαίωμα εκτός από τις καθορισμένες ημερομηνίες αξιολόγησης, να προχωρήσουν σε έκτακτες. Η γενική αίσθηση είναι πως μέχρι τις εκλογές δεν έχει καμία λογική να γίνει κάποια έκτακτη αξιολόγηση – αναβάθμιση. Η ουσιαστική πρώτη σημαντική ημερομηνία είναι η 8η Σεπτεμβρίου, όπου η DBRS θα έχει όλα τα δεδομένα για να προχωρήσει σε επενδυτική βαθμίδα. Σε κάθε περίπτωση δεν βιαζόμαστε για κάτι τέτοιο. Ένα δυνατό νέο συνήθως ισοδυναμεί με διόρθωση έστω σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο», τονίζει ο κ. Ζαχαράκης.

Κατά τα λοιπά, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο χρηματιστήριο, ο CEO της Fast Finance μεταξύ άλλων τονίζει πως «η αλήθεια είναι ότι τέτοια αγορά έχουμε να δούμε πολλά χρόνια. Πριν λίγες μέρες θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με το 2013-2014, παρόλα αυτά η ποιότητα της κίνησης είναι ακόμα καλύτερη. Μπροστά μας έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση με την αγορά απλά να ζητάει αυτοδυναμία για επιβεβαίωση, μιας και το ένα και μεγάλο γεγονός είναι η επενδυτική βαθμίδα».

Επίσης τονίζει πως η τωρινή άνοδος δεν μοιάζει με τις ανάλογες κινήσεις που έλαβαν χώρα την οκταετία από το 2008 έως το 2016, καθώς τότε οι ανοδικές κινήσεις ήταν πολύ γρήγορες με τις πτώσεις να είναι πολλαπλάσιες σε χρόνο.

«Στην παρούσα περίοδο συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι δύο περιπτώσεις είναι κλασσικά χαρακτηριστικά μιας bear και μίας bull αγοράς». Ο χρηματιστής σημειώνει πως «ο Γενικός Δείκτης είναι πρωταθλητής σε παγκόσμιο επίπεδο, ελκύοντας μέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερο ξένους θεσμικούς, ενώ μετά την επενδυτική βαθμίδα θα βρεθούν αναγκαστικά νέα funds που θα ξεκινήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα».

Τέλος, αναφορικά με τα τεχνικά δεδομένα ο CEΟ της Fast Finance τονίζει πως «τεχνικά και βραχυπρόθεσμα, η ζώνη των 1.260 – 1.270 μονάδων είναι ένας πρώτος σημαντικός στόχος που μπορεί να δώσει διόρθωση σε τιμές ή και σε χρόνο στο Γενικό Δείκτη. Θυμίζουμε ότι ο πρώτος μεγάλος μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι στις παρυφές των 1.400 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση η ζώνη των 1.120 – 1.150 μονάδων έχει γίνει σημαντική στήριξη σε περίπτωση διόρθωσης, ενώ όσο ο Γ.Δ. κλείνει πάνω από τις 1216 μονάδες η τάση παραμένει επιθετική».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ