Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΖαχαράκης (Fast Finance): Το Χ.Α. δείχνει πολύ ώριμη εικόνα, χωρίς υπερβολές

Ζαχαράκης (Fast Finance): Το Χ.Α. δείχνει πολύ ώριμη εικόνα, χωρίς υπερβολές

Η αγορά δείχνει πολύ ώριμη εικόνα, χωρίς υπερβολές και ακρότητες κάτι που είναι εξαιρετικά θετικό καθώς έτσι «χτίζει» σταδιακά καλύτερη ψυχολογία και πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, ενώ οι αποδόσεις εναλλάσσονται ανά περιόδους με νέους πρωταγωνιστές να ξεπροβάλλουν διαρκώς.

Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων στην εβδομαδιαία ανάλυσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, Ηλίας Ζαχαράκης, αναφερόμενος σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις εξωστρέφειας, όπως την ανακοίνωση του Τιτάνα για την εισαγωγή της θυγατρικής σε αγορά των ΗΠΑ.

Επίσης επισημαίνει το μακροχρόνιο όφελος από τη διεθνοποίηση του μετοχολογίου των εισηγμένων μέσω πώλησης πακέτων σε ισχυρούς ξένους, όπως έδειξε η εμπειρία του Τιτάνα που το 2020 είχε δώσει πακέτο στα 11,80 ευρώ και το 2023 στα 14 ευρώ, ενώ πλέον η μετοχή βρίσκεται στα 31,25 ευρώ. Παράλληλα, σημειώνει πως η αγορά ακόμα περιμένει το deal της Τέρνα Ενεργειακή με την ίδια αλλά και τη μητρική ΓΕΚ Τέρνα να συντηρούν το momentum».

Για τον κλάδο της πληροφορικής ο κ. Ζαχαράκης υπογραμμίζει πως «συνεχίζει να συντηρεί τον ενδιαφέρον των επενδυτών ειδικά μετά το deal και της Epsilon Net, με τις δύο… καινούριες, Performance και Realcons να υπεραποδίδουν, καθώς η αγορά ποντάρει και στην μεταπήδησή τους στην Κύρια Αγορά. Σημαντική η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ για επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ γεγονός που μπορεί να τον σπρώξει προς τα 3 ευρώ, ψάχνοντας παρόλα αυτά το αύριο της εταιρείας, ενώ μεγάλη είναι η υποαπόδοση της Alpha Bank που τρέχει μόλις με 7% φέτος.

Η αγορά πριν καν κλείσει το πρώτο εξάμηνο πλησιάζει τις 1.500 μονάδες, θυμίζοντας ότι έχει στόχο έτους τις 1.600 μονάδες. Ακόμα δεν βλέπουμε υπερβολές, κάτι που είναι καλό για την αγορά ενώ καθημερινά προσελκύονται και νέα κεφάλαια με τα παλαιά δύσκολα να αποχωρούν από τον τρένο».

Αναφερόμενος στα τεχνικά δεδομένα, ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως, «όσο έχουμε κλείσιμο πάνω από τις 1.480 μονάδες (σ.σ. την Παρασκευή ο Γ.Δ. έκλεισε στις 1.484,06), η τάση είναι επιθετική με τις 1.500 μονάδες να είναι κοντινή αντίσταση και τις 1.539 μονάδες επόμενος στόχος. Αντιθέτως, οι 1.460 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που μόνο διάσπαση μπορεί να μας φέρει στις 1.438 μονάδες, ενώ σημαντικό νέο τεχνικό δεδομένο είναι τα νέα στοπ σε εβδομάδα και μήνα που ανέβηκαν στις 1.357 μονάδες».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ