Με τη σημαντική συμφωνία, την οποία ανακοινώθηκε σήμερα και αφορά την κατασκευή της πρώτης υψηλής μεταφορικής ισχύος υποθαλάσσιας διασύνδεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε τη συνέντευξή του OT FORUM, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos.
«Το πρωί ανακοινώθηκε το μεγαλύτερο έργο που έχουμε αναλάβει στο εξωτερικό. Πρόκειται για το υποθαλάσσιο καλώδιο που ενώνει Σκοτία και Αγγλία» υπογράμμισε κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο έργο συνολικής αξίας 2,5 δισ. στερλινών, εκ των οποίων η Mytilineos με την GE Vernova έχουμε αναλάβει σύμβαση ύψους 1 δισ. λιρών.
Ο κ. Μυτιληναίος έκανε λόγο για μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον όμιλο, διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο εξωτερικό: «Το 70%-80% των πωλήσεών μας είναι στο εξωτερικό».
Ερωτηθείς για την οικονομία, ανέφερε ότι δεν είμαι αισιόδοξος για την Ευρώπη, είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «είμαι περισσότερο αισιόδοξος για την οικονομία της νότιας Ευρώπης». Τόνισε ιδιαίτερα τα ευρωπαϊκά αδιέξοδα και ότι η ΕΕ πρέπει να αλλάξει.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Όσοι υποτίμησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2016 νομίζω ότι το έχουν μετανιώσει πολύ πικρά.»
«Έχουμε τον ηγέτη της ΕΕ στην Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε «θλίβομαι σαν Έλληνας γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση, που δεν υπάρχει μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, γιατί είναι θεμέλιο για τη δημοκρατία».
Ακόμα, ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη μαραθώνια συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες οι επικεφαλής κορυφαίων εργοδοτικών σωματείων, κυρίως της ενεργοβόρας βιομηχανίας, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και υπεύθυνο για την «Πράσινη Συμφωνία», Μάρος Σέφκοβιτς: «Το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Τζάμπα επτά ώρες. Η Ευρώπη είναι κολλημένη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανακαλυφθεί απαρχής από μηδενική βάση. Ο τρόπος με τον οποίο διοικείται από ασθενείς κυβερνήσεις κρατών… Οι ηγέτες μας έχουν τελειώσει, δεν έχουμε πια μία Μέρκελ ή έναν Ντράγκι. Μας λείπουν πολύ»
Επίσης, αναφέρθηκε και στο γραφειοκρατικό κράτος στις Βρυξέλλες, «που αποφασίζει για τα πάντα, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Διορίζεται κάθε πέντε χρόνια. Αυτό το μοντέλο πρέπει να τελειώνει». Ο κ. Μυτιληναίος υποστήριξε επίσης, ότι το ευρωκοινοβούλιο, θα πρέπει να γίνει ένα «κοινοβούλιο αρίστων», όπου το κάθε κόμμα θα στέλνει τα καλύτερα στελέχη του.