Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΦΚΑ: «Τρέχει» η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων

ΕΦΚΑ: «Τρέχει» η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων

Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις για επικουρικές συντάξεις, αφού από 85.000 υποθέσεις που ήταν σε εκκρεμότητα, οι 40.000 έχουν εκκαθαριστεί στο πρώτο 3μηνο του 2023. Μάλιστα στόχος είναι οι υπόλοιπες 45.000 και νέες αιτήσεις να εκδοθούν έως τον Αύγουστο!

«Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια στον οργανισμό ώστε να εκκαθαριστούν οι κύριες συντάξεις. Αυτή η προσπάθεια είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, έχουν εκδοθεί περίπου 590.000 κύριες συντάξεις τους τελευταίους 28 μήνες. Αυτό είχε ως συνέπεια, το βάρος που ήταν στις κύριες συντάξεις να μετατοπιστεί στα επικουρικά και στα ΕΦΑΠΑΞ. Έχουμε κάνει και εκεί μεγάλη προσπάθεια και έχουμε εκκαθαρίσει περίπου τα μισά επικουρικά που είχε σαν υποχρέωση ο οργανισμός να εκκαθαρίσει, δηλαδή οι 45.000, και μας μένουν περίπου 40.000. Θα βγουν αρκετά αυτόν τον μήνα και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε ολοκληρώσει αυτή την προσπάθεια», ανέφερε μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα στο MEGA, ο υποδιοικητής και εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης.

«Αρκετά από αυτά τα επικουρικά απαιτούν αναγνωρίσεις, και θα στείλουμε επιστολές τους ασφαλισμένους για να αναγνωριστούν αν θέλουν τον χρόνο που απαιτείται για να εκδοθεί η επικουρική τους σύνταξη.», συμπλήρωσε ο κ. Βαρβέρης.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ