Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕυχαριστίες Βέμπερ σε Κύπρο και Φουρλά 

Ευχαριστίες Βέμπερ σε Κύπρο και Φουρλά 

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Κύπρο και τον Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για στήριξη των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και των οικογενειών τους στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Σε οπτικογραφημένο μήνυμα που απέστειλε ο κ. Βέμπερ ανέφερε τα ακόλουθα:

«Σε ευχαριστώ αγαπητέ φίλε Λουκά Φουρλά, που στέκεσαι αρωγός στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο και τη λευχαιμία, καθώς και τις οικογένειές τους στην Κύπρο. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που η Κύπρος είχε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για νοσηλεία βρεφών από παιδιατρικές ογκολογικές μονάδες της Ουκρανίας, για τη συνέχιση των θεραπειών τους».

Όπως τόνισε στο μήνυμα του, η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο. «Αυτή η τρομερή αρρώστια δεν γνωρίζει ηλικίες και κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμάει τον καρκίνο μόνο του. Αυτή είναι μία από τις αποστολές μου για την Ευρώπη».

Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα και να δώσουμε συγκεκριμένη βοήθεια στις οικογένειες που φροντίζουν παιδιά και ενήλικες με καρκίνο, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία. 

Υπέδειξε ότι το τοπικό νοσοκομείο του Χαρκόβου είχε βομβαρδιστεί και παιδιά από το ογκολογικό τμήμα κρυβόντουσαν σε υπόγεια για προστασία. 

«Η Κύπρος βοήθησε. Μοιραζόμαστε την ίδια αποστολή του να βεβαιωθούμε ότι θα ξεπεράσουμε τους δύσκολους αυτούς καιρούς και να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. 

Απευθυνόμενος προς τον Λουκά Φουρλά και την Κύπρο έστειλε το μήνυμα «μαζί, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να νικήσει τον καρκίνο. Είμαστε Ένα».  

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ