Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕΤΕ: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών- Καλύφθηκε το 1 δισ. μέσα σε 20...

ΕΤΕ: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών- Καλύφθηκε το 1 δισ. μέσα σε 20 λεπτά

Υψηλή ζήτηση διαπιστώνεται με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για τη διάθεση του 20% της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στα πρώτα 20 λεπτά που άνοιξε το βιβλίο προσφορών ξένοι και Έλληνες θεσμικοί προσέφεραν 1 δισ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι καλύφθηκε ήδη η προσφορά των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκίνησε η διάθεση του 20% + 2% των μετοχών από το ΤΧΣ με το εύρος διάθεσης των μετοχών να προσδιορίζεται σε 5 με 5,44 ευρώ με την τιμή της τράπεζας στο Χρηματιστήριο να διαμορφώνεται κοντά στο υψηλό εύρος της προσφοράς, στοιχείο ενδεικτικό του υψηλού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της Εθνικής θα διατεθούν: (α) στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές. (β) εκτός Ελλάδας, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε (i) πρόσωπα που εύλογα θεωρείται ότι είναι ειδικοί θεσμικοί αγοραστές («QIB») στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ii) σε άλλους επενδυτές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον Κανονισμό S βάσει του Νόμου περί Κινητών Αξιών των ΗΠΑ.

Το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοιχτό κατά την περίοδο της ελληνικής δημόσιας προσφοράς (ήτοι από 14 Νοεμβρίου έως και 16 Νοεμβρίου 2023) από τις 10:00 ώρα Ελλάδας και έως τις 17:00 ώρα Ελλάδας, εκτός από την τελευταία ημέρα της περιόδου ελληνικής δημόσιας προσφοράς, δηλαδή στις 16 Νοεμβρίου 2023, κατά την οποία θα κλείσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Η τιμή προσφοράς θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ελληνική δημόσια προσφορά. Η ημερομηνία διακανονισμού των προσφερόμενων μετοχών, μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς, θα προσδιοριστεί από τον πωλητή μέτοχο και θα είναι στις ή περί τις 21 Νοεμβρίου 2023.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ