Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΕπιτυχημένη παρουσία της Κρήτης στις εκθέσεις τουρισμού σε Παρίσι και Βιέννη

Επιτυχημένη παρουσία της Κρήτης στις εκθέσεις τουρισμού σε Παρίσι και Βιέννη

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για πρώτη φορά με δικό της περίπτερο 35 τμ στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Salon Mondial du Tourisme» (16 – 19/03/2023) στο Παρίσι, όπου παράλληλα λάμβανε χώρα η Salon Destinations Nature με εστίαση στον περιπατητικό τουρισμό και τον τουρισμό δραστηριοτήτων στη φύση.

Η Κρήτη καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Γάλλων ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του διοργανωτή ταξιδίων FRAM, ενώ ανάρπαστα είχαν γίνει τα φυλλάδια προσφορών του Carrefour Voyage για διακοπές στην Κρήτη.

Και τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης είχε εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα, άλλωστε η αγορά της Γαλλίας κατατάσσεται σταθερά 3η όσον αφορά στις τουριστικές αγορές για την Κρήτη, ενώ το ενδιαφέρον τους στρεφόταν κυρίως γύρω από τις δραστηριότητες στη φύση (κυρίως πεζοπορία), αλλά και τον πολιτισμό και τις διακοπές ήλιου – θάλασσας. Μολονότι πρόκειται για έκθεση κοινού, έγιναν επίσης πολλές επαφές με ταξιδιωτικούς πράκτορες της Γαλλίας αλλά και του Καναδά, διοργανωτές τουριστικών εκθέσεων, καθώς επίσης επηρεαστές της κοινής γνώμης, οι οποίοι επιθυμούν να προβάλλουν το νησί μας στο γαλλικό κοινό.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε παράλληλη εκδήλωση στο εστιατόριο Laurier – Maison Mavromatis, εντός της Galeries Lafayette Champs Elysees την Πέμπτη 16.03.23, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Κώτσογλου παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.  Ο κος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά:

«Στο Παρίσι της κουλτούρας, της γαστρονομικής απόλαυσης, της αγάπης για την φύση και του φιλελληνισμού, η Κρήτη έχει μια ξεχωριστή θέση κι αυτή τη θέση ενισχύσαμε με την παρουσία της Περιφέρειας σε μια δεύτερη Γαλλική έκθεση, κοινού, για να παρέχουμε στους Γάλλους την δυνατότητα να έρθουν λίγο πιο κοντά στην Κρήτη, δίνοντας τους μια αίσθηση ενός παραδείσου τεσσάρων εποχών και ενός προορισμού πέρα από κάθε προσδοκία.»

Στη Βιέννη

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή τουριστική έκθεση της Βιέννης – Ferien 2023, η οποία, μετά από απουσία δύο ετών,  πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 έως 19 Μαρτίου στην αυστριακή πρωτεύουσα, προσελκύοντας 68.923 επισκέπτες. Συμμετείχαν 840 εκθέτες από 80 χώρες και το  σύνθημα της έκθεσης ήταν «ο γύρος του κόσμου σε τέσσερις ημέρες». Είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Κεντρικής Ευρώπης, καθώς προσφέρεται ως κέντρο συναντήσεων για επαγγελματίες του κλάδου από όλες τις γειτονικές χώρες. Το υπερσύγχρονο και καλαίσθητο ελληνικό περίπτερο με συνεκθέτη και την Περιφέρεια Κρήτης αποτέλεσε ξεχωριστό πόλο έλξης τόσο για το κοινό, όσο και για επαγγελματίες του τουρισμού, που εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την Κρήτη. Η Ελλάδα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Αυστριακούς, σύμφωνα μάλιστα με την TUI «Η Ελλάδα παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί» για το καλοκαίρι του ΄23, ακολουθούμενη από Ισπανία και Τουρκία. Τα πρωτεία της χώρας μας επιβεβαιώνουν  τόσο o όμιλος Dertour – ITS Billa Reisen, όσο και η Ruefa (μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας). Η Κρήτη ιδιαίτερα, βρίσκεται στην κορυφή των ελληνικών προορισμών που ακολουθούν ανοδική τροχιά. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, πλαισιωμένη από το Δήμαρχο Ανωγείων  Σωκράτη Κεφαλογιάννη, τον προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε Ρεθύμνου Μανώλη Μαρκαντωνάκη και την Αναπλ. Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Π.Ε. Ηρακλείου  Όλγα Μηλιώνη. Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Επιστρέψαμε από τη Βιέννη πολύ ικανοποιημένοι από το ενδιαφέρον της Αυστριακής αγοράς για την Κρήτη ως τουριστικού προορισμού. Το νησί μας αποτελεί πόλο έλξης για τους Αυστριακούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων τους για το Καλοκαίρι του 2023. Σε συζητήσεις μάλιστα με τουριστικούς πράκτορες και tour operators προκύπτει μεγάλο ενδιαφέρον για τις νότιες περιοχές του νησιού μας, που με τις ομορφιές της ενδοχώρας και τις ατελείωτες παραλίες κερδίζουν τις εντυπώσεις. Από τα μηνύματα, που λάβαμε, το 2023 οι αφίξεις των Αυστριακών τουριστών στην Κρήτη θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ