Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕπεισόδιο Γεωργιάδη - Νατσιού στη Βουλή

Επεισόδιο Γεωργιάδη – Νατσιού στη Βουλή

«Να ανακαλέσετε ότι έχω καταδικαστεί για εργατικό αδίκημα, αντιθέτως θα σας καταθέσω αγωγή» ζήτησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, από τον πρόεδρο της Νίκης Δημήτρη Νατσιό, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «για την ενίσχυση της εργασίας – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 – Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας – Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας» στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός, με παρέμβασή του, αντέδρασε στην αναφορά του προέδρου της Νίκης, που στην ομιλία του κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι «δεν στέφεται και από τις καλύτερες επιδόσεις στην έντιμη μεταχείριση των εργαζομένων, καθώς υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση από το 2020 που βαρύνει την εταιρεία, που δημοσίως δήλωνε στο παρελθόν ο υπουργός ότι είχε με τον αδερφό του, για μονομερή και παράνομη τροποποίηση ωραρίου εργαζομένου, από πλήρες σε μειωμένο, μονομερώς και αυθαιρέτως».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «πράγματι υπήρξε μία δικαστική διαμάχη του αδελφού του στην προσωπική του εταιρεία με έναν εργαζόμενό του. Ο εργαζόμενος εκείνος έκανε και σε εμένα αγωγή και μήνυση, θεωρώντάς με εμπλεκόμενο. Είναι ένα από τα προβλήματα της δημοσιότητας. Αθωώθηκα εγώ από το δικαστήριο και το δικαστήριο έκρινε ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Ο αδερφός μου αθωώθηκε στη μήνυση και έχει καταδικαστεί στο αστικό μέρος. Αφορά τον αδελφό μου και εγώ έχω κηρυχθεί αθώος από το δικαστήριο». Ζήτησε δε από τον κ. Νατσιό, «επειδή φαντάζομαι ότι την οικογενειακή ευθύνη δεν την δέχεται κανένας στη Βουλή, να ανακαλέσετε, διότι εδώ για την τιμή και την υπόληψή μου δεν θα δεχτώ ούτε μύγα στο σπαθί μου. Αντίθετα, εάν επιμείνετε θα σας κάνω αγωγή και μήνυση και θα έρθετε στο δικαστήριο να αποδείξετε αυτά που είπατε».

Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός ανέφερε πως μετέφερε «αυτό που γράφεται σήμερα σε πρωτοσέλιδο εφημερίδος. Θα ελέγξω εάν όντως ισχύει αυτό που λέτε, γιατί είμαστε έντιμοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι και μετά χαράς θα ανακαλέσω εάν δεν ισχύουν αυτά».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ