Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕπίθεση με βιτριόλι: Η ώρα του Εισαγγελέα

Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα του Εισαγγελέα

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την Έφη Κακαράντζουλα, της γυναίκας που προχώρησε σε επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αφού σήμερα η υπόθεση προχωρά στην πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας για την 37χρονη κατηγορούμενη.

Με ομολογημένη την πράξη σε βάρος της Ιωάννας, η κατηγορούμενη και η υπεράσπισή της αναμένουν σήμερα να ακούσουν από τον Εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη μία πρόταση ενοχής. Ζητούμενο ωστόσο είναι αν ο Εισαγγελέας θα καταλήξει με το “ζητώ να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση όπως εισάγεται” ή αν θα αποδεχθεί πως η 37χρονη Έφη θα πρέπει να έχει ευνοϊκότερο χαρακτηρισμό της πράξης της ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ζητά η ίδια.

Πριν λίγες ημέρες με αφορμή αίτημα για την κλήση μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής ο εισαγγελικός λειτουργός ζητώντας να μην γίνει δεκτό αυτό που ζήτησαν οι συνήγοροι της Ιωάννας, είπε: “Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού” δίνοντας με την φράση του το πραγματικό διακύβευμα της υπόθεσης. Αν το δικαστήριο κηρύξει ένοχη την Έφη όπως εισάγεται, η ανώτερη ποινή που προβλέπεται είναι αυτή των 15 ετών κάθειρξης, ενώ αν γίνει δεκτή η θέση της υπεράσπισης για μετατροπή σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τότε το ανώτατο όριο ποινής είναι τα 10 έτη.

Κατά την απολογία της πάντως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η 36χρονη κατηγορούμενη είχε υποστηρίξει πως επιτέθηκε στη Ιωάννα με το καυστικό υγρό γιατί την περιέπαιζε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μιλώντας για τον 40χρονο Νώντα με τον οποίο διατηρούσε, κατά τη δικογραφία, ελεύθερη περιστασιακή σχέση, υποστήριξε ότι της άφηνε αμφιβολίες σχετικά με την Ιωάννα. «Δεν θα έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε», είπε χαρακτηριστικά για τον 40χρονο η δράστιδα της αποτρόπαιας επίθεσης.

Ακόμη, η κατηγορουμένη υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα, καθώς και ότι πριν ακόμα αναζητήσει το βιτριόλι δεν είχε σκεφτεί κάποιο άλλο μέσο για να πάρει εκδίκηση. Μάλιστα, επέμεινε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο μέσο επίθεσης, καθώς δεν το θεώρησε «φονικό όπλο». Ανέφερε, δε, ότι πήρε την ιδέα για επίθεση με βιτριόλι από ένα ντοκιμαντέρ που είδε στην τηλεόραση!

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ