Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΟΚΑΝ και ΚΟΕ σύμμαχοι στην καταπολέμηση του ντόπινγκ

ΕΟΚΑΝ και ΚΟΕ σύμμαχοι στην καταπολέμηση του ντόπινγκ

Η στενότερη και πιο ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) και τις αθλητικές Ομοσπονδίες, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Διοικητή του ΕΟΚΑΝ Δρ. Γρηγόρη Λέων με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για άμεση συνεργασία, αρχίζοντας από τον τομέα της εκπαίδευσης και ενημέρωσης πάνω σε θέματα ντόπινγκ και αντι-ντόπινγκ διαδικασιών, ειδικά των αθλητών και αθλητριών που στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες του υγρού στίβου.

Ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ, ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, δήλωσε: “Στο πλαίσιο των επαφών μου με τις διοικήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών, είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Κυριάκο Γιαννόπουλο. Συνεχάρη τον κ. Γιαννόπουλο για την επανεκλογή του στο τιμόνι της Ομοσπονδίας καθώς και για τις επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών του υγρού στίβου που μας κάνουν υπερήφανους. Συμφωνήσαμε για στενότερη και πιο ουσιαστική συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε σαν χώρα νικητές στη μάχη κατά του ντόπινγκ. Ο ΕΟΚΑΝ εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα αντί -ντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι σύμμαχος των αθλητών στην κοινή αποστολή για ένα καθαρό αθλητισμό, γεμάτο αξίες“.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος τόνισε: “Είναι η πρώτη φορά που Διοικητής του ΕΟΚΑΝ επισκέπτεται την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Με τον κ. Λέων είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας των δύο πλευρών. Κοινός μας στόχος αποτελεί πάντα ο καθαρός αθλητισμός και από τη δικιά μας πλευρά θα ακολουθήσουμε όλους τους κανόνες προς αυτήν την κατεύθυνση“.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο νομικός σύμβουλος του ΕΟΚΑΝ Γιώργος Πανουργιάς,  ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΕΟΚΑΝ Χρήστος Παπούλιας και ο Νίκος Ξυλούρης, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και εκπρόσωπος στην ΕΟΕ. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ