Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕνημέρωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την μουσική συναυλία «Όταν τα μάτια παίζουν μουσική»

Ενημέρωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την μουσική συναυλία «Όταν τα μάτια παίζουν μουσική»

Με τον τίτλο «Όταν τα μάτια παίζουν μουσική», η Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνει μια ξεχωριστή συναυλία, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η δυνατότητα συνύπαρξης επί σκηνής, των ατόμων με αναπηρίες ως ισότιμά μέλη μιας ορχήστρας.

Η εκδήλωση θα γίνει  την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε ενημερωτική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση η Μαρία Βαρσαμά, Διδάκτορας με εξειδίκευση στην Εκπαιδευτική Συμπερίληψη  αλλά και Πρέσβειρα του EyeHarp στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο λογισμικό που θα παρουσιάσει στο κοινό κατά την εκδήλωση καθώς και για την πρόσφατη εισαγωγή του EyeHarp στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Επίσης έγιναν αναφορές στην αξία της μουσικής εκδήλωσης που υμνεί την υπέρτατη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ενδυναμώνει το όραμα μιας κοινωνίας μηδενικών διακρίσεων. Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Μύρων Μιχαηλίδης, επεσήμαναν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για κορυφαίες παραγωγές του Πολιτιστικού Κέντρου καθώς και την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για υψηλής αισθητικής, σημασίας και ποιότητας εκδηλώσεις. Παραβρέθηκαν επίσης ο Γιάννης Πρωτόπαππας καλλιτεχνικός συντονιστής και η Μαριάννα Πεχινάκη υπεύθυνη παραγωγών Πολιτιστικού Κέντρου.

Η μουσική εκδήλωση

Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» (Λεωφόρος Νικολάου Πλαστήρα 49)

Η Αλεξάνδρα Κερλίδου, η πρώτη Ελληνίδα μουσικός με σπαστική τετραπληγία και αδυναμία λόγου,  που κατάφερε να γκρεμίσει τα εμπόδια της αναπηρίας και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα παίζοντας μουσική με την κίνηση μόνο των ματιών της χάρη στην τεχνολογία του EyeHarp που δημιούργησε ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης, ενώνει για άλλη μια φορά τις καλλιτεχνικές της δυνάμεις  με την σπουδαία ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου.

Όπως το πιάνο έχει 88 πλήκτρα έτσι και η εκδήλωση θα λάβει χώρα την 88η ημέρα του χρόνου. Η Περιφέρεια Κρήτης, προκαλεί το κοινό σε μια εκδήλωση γεμάτη συμβολισμούς και μουσική όπου η εκπληκτική ποικιλία έκφρασης του πιάνο και η δυνατότητα του να δίνει μια διαφορετική νότα από το κάθε πλήκτρο παρομοιάζεται με την ανθρώπινη ύπαρξη, όπου ο καθένας είναι διαφορετικός αλλά όλοι μαζί συνθέτουν αρμονικά το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Την συναυλία, η οποία αναμένεται να καθηλώσει τους παρευρισκόμενους θα συνοδεύσουν στο τραγουδιστικό μέρος η Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου και στο μουσικό μέρος ο Αντώνης Παλαμάρης και ο Νίκος Κοκκίνης στο πιάνο, ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης στο ακορντεόν και ο Ανδρέας Τυμπακιανάκης στο μπουζούκι, που με την παρουσία του θα αποδείξει πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα και την προσπάθεια, όντας τυφλός ο ίδιος.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ