Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕλληνογερμανικό Επιμελητήριο: Προοπτική ενίσχυσης των τουριστικών ροών από τη Γερμανία

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Προοπτική ενίσχυσης των τουριστικών ροών από τη Γερμανία

Νέες ευκαιρίες για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό διαπίστωσαν οι συμμετέχοντες της ελληνικής αποστολής σε δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη Γερμανία ενώ το, γενικότερο, μήνυμα που αποκόμισαν από τις επιχειρηματικές επαφές που είχαν στο πλαίσιο των εκθέσεων είναι ότι οι τουριστικές ροές από τη Γερμανία καθώς και από άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα ενισχυθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με αφορμή ότι διοργάνωσε Περίπτερο για την Περιφέρεια Κρήτης στην CMT της Στουτγκάρδης (13-21 Ιανουαρίου) και στην REISEN & CARAVANING του Αμβούργου (7-11 Φεβρουαρίου).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα βασικά συμπεράσματα από τις επαφές και συζητήσεις ήταν ότι:

– Το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία αλλά και άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

– Οι διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση σε όλες τις ηλικίες.

– Υπάρχει έδαφος για προσέγγιση και προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από αρκετές περιφερειακές πόλεις της Γερμανίας, που αποτελούν δυναμικές αγορές και εν μέρει ανεξερεύνητες.

Σημειώνεται ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, εκτός από τα Ελληνικά Ομαδικά Περίπτερα που οργανώνει σε εκθέσεις τουρισμού (Λειψία, Στουτγκάρδη, Αμβούργο), έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση road-shows σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, όπου ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία κ.λπ. θα παρουσιάζουν τις υπηρεσίες τους σε Γερμανούς επαγγελματίες του χώρου με προγραμματισμένες συναντήσεις Β2Β.

Επίσης, μέσω της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού του Επιμελητηρίου, θα οργανώσει το 1ο Ελληνο-Γερμανικό Φόρουμ Τουρισμού στον Βόλο, 15-18 Σεπτεμβρίου 2024, με την παρουσία Γερμανών tour operators και δημοσιογράφων, με στόχο να καθιερώσει τη διοργάνωση ως σημαντικό όχημα προβολής της ελκυστικότητας διαφόρων περιοχών ανά την Ελλάδα, καθώς και δικτύωσης με Γερμανούς εταίρους και πολλαπλασιαστές επικοινωνίας.

Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση ή και φορέας μπορεί για πληροφορίες να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ