Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕλληνογερμανικό Επιμελητήριο: ΟΣΕ και Ελληνικό ΜΕΤΡΟ σε επιχειρηματική αποστολή στη Διεθνή Έκθεση...

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: ΟΣΕ και Ελληνικό ΜΕΤΡΟ σε επιχειρηματική αποστολή στη Διεθνή Έκθεση InnoTrans 2024

Τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στα μέσα σταθερής τροχιάς και ειδικότερα στις σιδηροδρομικές υποδομές και τεχνολογίες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στην επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Διεθνή Έκθεση Σιδηροδρομικών Οχημάτων Συγκοινωνιών, Νέων Τεχνολογιών Οχημάτων και Συστημάτων, InnoTrans 2024.

Η InnoTrans πραγματοποιήθηκε, 24 με 27 Σεπτεμβρίου και διοργανώθηκε από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου, επίσημος αντιπρόσωπος του οποίου στην Ελλάδα είναι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, στην επιχειρηματική αποστολή μετείχε υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στελεχών του ΟΣΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιάννο Γραμματίδη, που είχε σειρά σημαντικών επαφών με την Deutsche Bahn (Εταιρία Γερμανικών Σιδηροδρόμων) και άλλες διεθνείς εταιρίες – προμηθευτές σιδηροδρομικού υλικού. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων εξετάσθηκε το περιθώριο σύναψης συνεργασιών σε διάφορους τομείς, βέλτιστης επιχειρησιακής αναβάθμισης και ανάπτυξης, καθώς και παροχής τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης, με γνώμονα την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην InnoTrans 2924 μετείχε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος Δ.Σ της Ελληνικό ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κ. Νικόλαος Κουρέτας, που πραγματοποίησε αντίστοιχες σημαντικές επαφές και συζητήσεις.

Στη φετινή InnoTrans, 3.062 εκθέτες από 149 χώρες σε 42 Hall παρουσίασαν νέες τεχνολογίες σιδηροδρόμων, υποδομές σιδηροδρομικών δικτύων, δημόσια μεταφορικά μέσα και συστήματα, κατασκευές και εξοπλισμούς εσωτερικών χώρων οχημάτων, τεχνολογίες κατασκευής τούνελ, τεχνολογίες επικοινωνίας, τηλεματικά συστήματα μεταφορών και πληροφόρησης επιβατών, εξοπλισμούς σιδηροδρομικών σταθμών και μηχανήματα κατασκευής σηράγγων.

Ο γενικός διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, επεσήμανε ότι «το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διευρύνει το portfolio υπηρεσιών του, εκπροσωπώντας σημαντικές διεθνείς γερμανικές εκθέσεις, με σκοπό τη λειτουργία του ως «γέφυρα» τεχνογνωσίας και δικτύωσης σε κλάδους αιχμής και τεχνολογίας, όπως είναι οι σιδηροδρομικές και οι συναφείς υποδομές. Η ασφάλεια, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των μεταφορών εμπορευμάτων και ανθρώπων, με καινοτομικές λύσεις και περιβαλλοντική συνέπεια, συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα ενισχύουν το εμπόριο, την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο, ζητούμενα ακόμη πιο αναγκαία σήμερα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ