Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕλλάδα- Κροατία 8-8 - Άξιζε τη νίκη η Εθνική!

Ελλάδα- Κροατία 8-8 – Άξιζε τη νίκη η Εθνική!

Μπορεί να θέλαμε τη νίκη στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, για την Εθνική μας ομάδα της υδατοσφαίρισης κόντρα στην Κροατία. Μπορεί η ισοπαλία 8-8 να αφήνει τα πάντα ανοικτά για τη συνέχεια στον όμιλο, καθώς κόντρα σε δύο υποδεέστερες ομάδες, την Ιαπωνία και τη Γερμανία, που θα βρούμε μπροστά μας – και εμείς οι Κροάτες – θα διεκδικήσουμε νίκες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διαφορές γκολ (ο πρώτος στην τελική βαθμολογία του ομίλου θα προκριθεί απευθείας στα προημιτελικά, ενώ ο δεύτερος θα δώσει επιπλέον νοκ – άουτ αγώνα). Είναι πολλά τα: “μπορεί” και τα: “αν”.

Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι αποτελεί πλέον παγκόσμια δύναμη! Δίνοντας ξανά με την εμφάνισή της στον πρώτο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος τα διαπιστευτήριά της, μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Δεν είναι εύκολο να ξεκινάς στο πρώτο παιχνίδι, με μία τέτοια ομάδα όπως η Κροατία. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Είχαμε ευκαιρίες έως το τέλος. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε. Στο δεύτερο οκτάλεπτο όμως κάναμε λάθη, κόντρα σε ισάξιο αντίπαλο. Μπορούν να συμβούν πολλά στη συνέχεια. θα υπάρξουν πιο σημαντικά παιχνίδια. Για τα νέα παιδιά στην ομάδα υπήρξε ένα σοκ. Τα συμπεράσματα για όλους θα βγουν στο τέλος. Πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε καθαρές νίκες, γιατί θα μετρήσει και η διαφορά τερμάτων”, δήλωσε μετά τον αγώνα ο προπονητής της Εθνικής Θοδωρής Βλάχος.

Η Ελλάδα έδειξε από το “καλησπέρα” του αγώνα πως ήταν καλύτερη, είχε την ψυχολογία με το μέρος της και προηγήθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο 4-1. Συνεχόμενα λάθη στη δεύτερη περίοδο οδήγησαν ωστόσο στην ισοπαλία 5-5, καθώς η Κροατία έφτασε στο δικό της επιμέρους 4-1 και έτσι στην τρίτη περίοδο τα πάντα ξεκίνησαν από την αρχή.

Η Εθνική, που ξεκινάει τη διοργάνωση με στόχο το μετάλλιο, όπως δήλωσε και ο Άγγελος Βλαχόπουλος στο τέλος, βγάζει με την αγωνιστική της συμπεριφορά ωριμότητα. Παρά τα πέντε νέα πρόσωπα στην ομάδα δεν φάνηκε στο σύνολο της αναμέτρησης να απουσιάζει η συγκέντρωση. Ελάχιστα ατομικά λάθη της στοίχησαν βέβαια την ισοπαλία, όμως και μόνο το γεγονός ότι το ελληνικό πόλο έχει φτάσει στο επίπεδο να μας στενοχωρεί μία ισοπαλία με ομάδα του μεγέθους της επτά φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κροατίας, δείχνει πως έχουμε κάνει σημαντικά άλματα.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος ήταν το πρώτο βιολί στην επίθεση με 4 γκολ και κράτησε την ισορροπία σε σχέση με τις χαμένες ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω. Η Εθνική έδειξε αυτοπεποίθηση στα μακρινά σουτ, ψύχραιμη στην άμυνα, πληγώθηκε πάντως από τις αποβολές (με τρεις ποινές) των Κάκαρη και Γούβη.

Αυτή ήταν η η ένατη ισοπαλία στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων. Επόμενο ματς για την Εθνική, την ερχόμενη Πέμπτη, κόντρα στην Ιαπωνία (20.30). Εκείνο που μένει μετά την ισόπαλη πρεμιέρα είναι πως η Ελλάδα είναι σε θέση να διεκδικήσει το στόχο του μεταλλίου.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-4, 2-1, 1-2

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ