Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕλεύθεροι επαγγελματίες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΣτΕ στις 17 Ιουνίου - Συμμετέχουν τα ταξί

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΣτΕ στις 17 Ιουνίου – Συμμετέχουν τα ταξί

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας  προχωρά σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 12:00 η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, στο πλαίσιο των δράσεών της κατά του νέου φορολογικού νόμου.

Είναι η ημέρα κατά την οποία θα κατατεθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο αιτήσεις ακυρώσεως κατά του ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Υπενθυμίζεται ότι με τις Αιτήσεις Ακύρωσης θα προσβληθεί η υπ’ αριθ. Α1055/2024 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου καθώς και των ειδικότερων θεμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρ. 28Α του Ν. 4172/2013 και η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά μετά την ψήφιση του νόμου κανονιστική και διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του.

Επίσης, την ίδια μέρα, έχουν αποφασιστεί από διάφορους κλάδους και άλλου τύπου κινητοποιήσεις και δράσεις , οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον κάθε φορέα.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) καλεί τα μέλη του σε προσυγκέντρωση στην οδό Σπύρου Πάτση & Καβάλας, στις 10:30 με τα οχήματά τους.

Όπως τονίζει, «διεκδικούμε δίκαιη φορολόγηση και μόνιμο συντελεστή ΦΠΑ στο 13% για τις υπηρεσίες που παρέχει το ταξί».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ