Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕθνική έτοιμη για Euro, 2-2 με Γαλλία!

Εθνική έτοιμη για Euro, 2-2 με Γαλλία!

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έχει χαρακτήρα και αντανακλαστικά και το επιβεβαίωσε περισσότερο από άλλες φορές στον τελευταίο προκριματικό της αγώνα, “δηλώνοντας” έτοιμη για την τελική φάση του Euro!

Οι διεθνείς προσπάθησαν στο εκατό τοις εκατό, έως το τελευταίο δευτερόλεπτο και ανάγκασαν τη Γαλλία να λέει πως φεύγει από την Ελλάδα έχοντας πάρει εκείνη την ισοπαλία, 2-2, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι παίκτες της ομάδας του Γκουστάβο Πογέτ αποθεώθηκαν από τους Έλληνες φιλάθλους στην Opap Arena, σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι με ρυθμό, εναλλαγές, που ήταν απολαυστικό. Η παράμετρος της απουσίας βαθμολογικού ενδιαφέροντος και από τις δύο πλευρές προσέφερε ελεύθερη λογική παιχνιδιού και από τις δύο ομάδες.

Παρά το γεγονός ότι οι γάλλοι προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, 0-1, με εκπληκτικό γκολ του Κόλο Μουανί στο 42′, η Εθνική το πίστεψε ότι μπορεί και δικαιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ανατρέποντας το εις βάρος της αποτέλεσμα.

Με εικόνα που θύμισε παλιές μεγάλες στιγμές της Εθνικής προηγούμενων δεκαετιών, στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μασούρας και ο Μπακασέτας ανέβηκαν πιο κοντά στον Φώτη Ιωαννίδη και η Ελλάδα υποχρέωσε τη Γαλλία να μείνει σε κάποιες φάσεις περισσότερο στην περιοχή της. Στο 56΄ο Μπακασέτας με δυνατό σουτ, που είναι το μεγάλο του όπλο, ισοφάρισε, 1-1, σκοράροντας για τρίτη φορά στην προκριματική φάση και συνολικά 13η με τη φανέλα της Εθνικής.

Πέντε λεπτά αργότερα ο κορυφαίος της Εθνικής Φώτης Ιωαννίδης έδωσε προβάδισμα με διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή, 2-1 στο 61′, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και ασίστ του Γιαννούλη.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν επιστράτευσε στο 65’ τον Εμπαπέ, μαζί με τους Κομάν και Κλος, βλέποντας ότι το ματς δεν εξελισσόταν όπως το σχεδίαζε. Η Γαλλία ανέβασε στροφές και ισοφάρισε με τον Φοφανά με σουτ στο 74’.

Η Ελλάδα έπαιξε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με τρεις κεντρικούς στην άμυνα και μένει να φανεί εάν αυτή θα είναι η επιλογή για τα μπαράζ το Μάρτιο. Στον πρώτο καθοριστικό αγώνα-τελικό στα play offs του Nations League, κόντρα στο Καζακστάν που παίζει με πέντε στην άμυνα.

Ο Τάσος Μπακασέτας μετά την ισοπαλία με τη Γαλλία δήλωσε: “Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θεωρώ ότι μπορούσαμε να νικήσουμε. Κάναμε μία σπουδαία εμφάνιση, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες. Είμαι υπερήφανος που είμαι συμπαίκτης και αρχηγός σε αυτή την ομάδα. Είμαστε στην τελική ευθεία, για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας”.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα επιτρέπει στην Εθνική μας ομάδα να έχει την ψυχολογία μαζί της ενόψει των αγώνων του Μαρτίου με το Καζακστάν στις 21/3 στη Νέα Φιλαδέλφεια και εν συνεχεία κόντρα στη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο στις 26/3, σε έδρα που θα ανακοινωθεί μετά από κλήρωση την ερχόμενη Πέμπτη (23/11), στη Νιόν, στις 13:00, στο «House of European Football».

Ο Φώτης Ιωαννίδης είπε: “Μπορούσαμε να νικήσουμε. Έχω μία πικρή γεύση. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αν και δεν είχαμε την κατοχή. Το πίστευα και γι΄αυτό μου αφήνει μία πικρή γεύση. Είμαστε έτοιμοι για το Μάρτιο, όλοι μας αυτό σκεφτόμαστε”.

Η Γαλλία δεν έπαιξε με όλες τις βασικές της μονάδες, όμως υποχρεώθηκε να ρίξει στο παιχνίδι αρκετές από αυτές. Έμεινε με τη στατιστική υπέρ της, όχι μόνο με την κατοχή αλλά και τέσσερα δοκάρια, τα δύο στην ίδια φάση, με τον Κομάν στο δεύτερο μέρος και τα άλλα δύο με τον Γκριεζμάν στο 33′ και τον Εμπαπέ μετά το 2-2.

Ο κύκλος των προκριματικών στον όμιλο έκλεισε με χαμόγελα για την Ελλάδα, που αναμετρήθηκε στον όμιλο με τη 2η και την 3η ομάδα του τελευταίου Παγκόσμιου Κυπέλλου, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

“Η απόδοση της ομάδας και ο τρόπος που πανηγύρισαν τα γκολ τα παιδιά δείχνει την πολλή καλή μας κατάσταση. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και ο τρόπος που αντιμετώπισε η ομάδα το παιχνίδι είναι σημαντική παρακαταθήκη για το Μάρτιο”, είπε ο Γκουστάβο Πογέτ που δεν κάθισε στον πάγκο επειδή ήταν τιμωρημένος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ