Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕΕ: Βοήθεια 455 εκ. ευρώ σε Ρουμανία, Ιταλία και Τουρκία για τις...

ΕΕ: Βοήθεια 455 εκ. ευρώ σε Ρουμανία, Ιταλία και Τουρκία για τις φυσικές καταστροφές

Βοήθεια ύψους 455 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, ως απάντηση στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στη Ρουμανία, την Ιταλία και την Τουρκία, ενέκρινε σήμερα η επιτροπή προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Τα μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμών τονίζουν ότι θα πρέπει «να ενισχυθούν οι προσπάθειες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τόσο στην Ένωση, όσο και παγκοσμίως». Αναφέρθηκαν στον «αυξανόμενο αριθμό σοβαρών και καταστροφικών φυσικών καταστροφών στην Ευρώπη», λέγοντας ότι «λόγω της κλιματικής αλλαγής ακραία καιρικά φαινόμενα όπως αυτά που παρατηρούνται στη Ρουμανία και την Ιταλία που έχουν ως αποτέλεσμα καταστάσεις έκτακτης ανάγκης πρόκειται να ενταθούν περαιτέρω και να πολλαπλασιαστούν». 

Ειδικότερα, εγκρίθηκε βοήθεια ύψους 33,9 εκατ. ευρώ για τη Ρουμανία για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη σοβαρή ξηρασία του 2022, η Ιταλία θα λάβει 20,9 εκατομμύρια ευρώ για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2022 στην περιοχή Μάρτσε και 400 εκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς τον Φεβρουάριο του 2023.

Τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στις τρεις πληγείσες χώρες, ύψους 455 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η βοήθεια του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ θα καλύψει μέρος του κόστους των εργασιών έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης, όπως η επισκευή κατεστραμμένων υποδομών, η διασφάλιση προληπτικών υποδομών και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και δράσεις καθαρισμού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ