Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕΕ: Απροειδοποίητες επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της έρευνας καρτέλ στον τομέα των ελαστικών

ΕΕ: Απροειδοποίητες επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της έρευνας καρτέλ στον τομέα των ελαστικών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διενεργεί αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις εταιρείας συμβούλων σε δύο κράτη μέλη, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες ότι η εταιρεία ενδέχεται να έχει παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τα καρτέλ και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές (άρθρο 101 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Οι σημερινές επιθεωρήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο έρευνας για την οποία η Επιτροπή διενήργησε επιθεωρήσεις νωρίτερα το 2024. Η Επιτροπή ανησυχεί ότι η εταιρεία συμβούλων μπορεί να διευκόλυνε ή να υποκίνησε τον ύποπτο συντονισμό τιμών μεταξύ κατασκευαστών ελαστικών.

Οι υπάλληλοι της Επιτροπής συνοδεύονταν από ομολόγους τους από τις αρμόδιες εθνικές αρχές ανταγωνισμού των κρατών μελών όπου διενεργήθηκαν οι επιθεωρήσεις.

Οι απροειδοποίητες επιθεωρήσεις αποτελούν ένα προκαταρκτικό διερευνητικό βήμα για ύποπτες αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Το γεγονός ότι η Επιτροπή διενεργεί τέτοιους ελέγχους δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι ένοχες για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της ίδιας της έρευνας, επισημαίνει η Κομισιόν.

Δεν υπάρχει νομική προθεσμία για την ολοκλήρωση ερευνών σχετικά με αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Η διάρκειά τους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πολυπλοκότητας κάθε υπόθεσης, του βαθμού στον οποίο οι ενδιαφερόμενες εταιρείες συνεργάζονται με την Επιτροπή και της άσκησης των δικαιωμάτων υπεράσπισης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ