Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕγκρίθηκαν 6.008 αιτήσεις νέων δανείων στις πρώτες 10 μέρες λειτουργίας της KYC-HDB

Εγκρίθηκαν 6.008 αιτήσεις νέων δανείων στις πρώτες 10 μέρες λειτουργίας της KYC-HDB

Θετική ήταν η ανταπόκριση των τραπεζών σε 6.008 αιτήσεις νέων δανείων συνολικού ύψους, περίπου, 1,5 δισ. ευρώ στις πρώτες 10 μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας KYC για τα τρία νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης:

«Έχοντας ήδη συμβάλει στη χρηματοδότηση πάνω από 40.000 ελληνικών ΜμΕ τα τελευταία 3 χρόνια , Η @HDB_GR έχει λειτουργήσει την νέα Πλατφόρμα KyC προσδοκώντας να βοηθήσει την διεύρυνση του αριθμού των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία της .

Μέχρι σήμερα σε δύο μόνον εβδομάδες λειτουργίας του νέου χρηματοδοτικού μας εργαλείου και της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Το Σύνολο επιχειρήσεων που συνδέθηκαν στην πλατφόρμα KYC της HDB: 17.101

1: Δεν είχαν φορολογική ενημερότητα (έχουν οφειλές προς το δημόσιο): 3.237 (19%)

2: Αδυναμία έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας στα προγράμματα που απαιτούν: Απο σύνολο 9.469 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν 702 επιχειρήσεις είχαν οφειλές στον ΕΦΚΑ. Ποσοστό αποτυχίας: 7.5% 

3: Ελέγχθηκαν για τον Τειρεσία: 9.074 επιχειρήσεις και απέτυχαν στον έλεγχο: 112 επιχειρήσεις (1.2%)

Ήδη πλέον των 6.000 αιτήσεων δανείων αποκλειστικά μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν εγκριθεί και προχωρούν».

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα Know Your Customer (KYC) της HDB επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους με απλές διαδικασίες, να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους με μία και μόνη αίτηση και -εφόσον είναι επιλέξιμοι (φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι και χωρίς εκκρεμότητες στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ)- η αίτηση τους για τη χρηματοδότηση να είναι ταυτόχρονα διαθέσιμη σε όσες τράπεζες εκείνοι επιλέξουν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ