Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕίναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ η κάλπη στο ΚΙ.ΝΑΛ;

Είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ η κάλπη στο ΚΙ.ΝΑΛ;

Σε λίγες ώρες θα ανοίξουν οι κάλπες στο ΚΙ.ΝΑΛ. Ολοι μα όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί του, προσπαθούν να μας πείσουν ότι έφτασε η ώρα της επιστροφής του ΠαΣοΚ, που τόσα καλά έχει κάνει στον τόπο.

Δεν θα αναφερθώ ούτε στα καλά, ούτε στα άσχημα που έπραξε το ΠαΣοΚ. Αλίμονο εάν ένα κόμμα που από την μεταπολίτευση και μετά κυβέρνησε τα περισσότερα χρόνια τον τόπο και διαχειρίστηκε δισεκατομμύρια, να μην έχει κάνει στην πορεία του και καλά για τους πολίτες.

Αλλά δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο αυτό το κύμα…ερωτισμού, για ένα κόμμα που έχει τεράστιες ευθύνες για το πως φτάσαμε εδώ και για το ότι μπήκαμε στα μνημόνια.

Διότι καλός ο ρομαντισμός αλλά καλύτερη η αλήθεια. Δεν θα τρελαθούμε κιόλας με την αγνή και αμόλυντη πασοκιάδα που μας ενέσκηψε και κυρίως από ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του τόπου.

Θεωρούν δηλαδή ότι αφού πέρασαν 11 χρόνια από τα Μνημόνια στα οποία μας έβαλε ο κ. Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στο brand name, μια και τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του ελληνικού λαού παραγράφηκαν και οι ίδιοι ξεπλύθηκαν για τις μίζες και τα σκάνδαλα του Κινήματος;

Σαν να μην υπήρξαν ο μακαρίτης Ακης, ο Γιάννος, ο Βερελής, και μια σειρά από στελέχη του που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη;

Θέλουν δηλαδή να πάθουμε συλλογική αμνησία και να τους επιβραβεύσουμε κιόλας ως λαός γιατί έστησαν τόσα χρόνια ένα πάρτι με δανεικά, γιατί απαξίωσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας, γιατί μας οδήγησαν στα Ιμια και μια σειρά από άλλα αξέχαστα επεισόδια της ιστορίας που λέγεται ΠαΣοΚ;

Όλα έχουν ένα όριο. Για αυτό ας σταματήσει το παραμύθι ξεπλύματος. Οι κάλπες στο ΚΙΝΑΛ, δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για το ΠαΣοΚ. Δικαίωμά τους είναι να πιστεύουν ότι θέλουν. Να επιστρέψουν σε όποιο όνομα θέλουν. Να εκλέξουν όποιον αρχηγό θέλουν.

Να συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα μεγάλο ΠαΣοΚ που θα πάρει εκδίκηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα επιστρέψουν ως το μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς.

Εκείνο που δεν είναι δικαίωμά τους, είναι να υποτιμούν την νοημοσύνη μας και να το παίζουν λευκές περιστερές και παρθένες του πολιτικού συστήματος. Ούτε την ιστορία μπορούν να αλλάξουν, ούτε τα όσα οδήγησαν την αείμνηστη Φώφη να αλλάξει το όνομα του Κινήματος.

Οσο και εάν τους χαλάω το μύθο του ΠαΣοΚ που στήνουν, μπροστά τους οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ φαντάζουν ως μικρές αρσακειάδες. Διότι και το τρολάρισμα έχει και αυτό όρια…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ