Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΔ. Παπαστεργίου για νέες ταυτότητες: Είναι πολύ ασφαλείς

Δ. Παπαστεργίου για νέες ταυτότητες: Είναι πολύ ασφαλείς

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, είπε οτι Δεν πρέπει να βιαστούμε να πάμε αύριο το πρωί να όλοι βγάλουμε νέα ταυτότητα εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.«Η νέα ταυτότητα είναι μία πολύ ασφαλής ταυτότητα, είναι μία δουλειά που επιμελήθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την δική μας συνδρομή στο κομμάτι των ραντεβού και θεωρώ ότι κλείνει μία τρύπα που υπήρχε πάρα πολλά χρόνια στο θέμα της ασφάλειας. Η ταυτότητα που έχουμε σήμερα είναι από το ’60».

Το επόμενο βήμα, εξήγησε είναι ότι θα μας ανοίξει πύλες στην ψηφιακή διακυβέρνηση έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε κάθε φορά που χάνουμε την ταυτότητά μας.

«Η ταυτότητα δεν έχει καμία σχέση με το τι πιστεύουμε»

Η ταυτότητα δεν έχει κανένα θέμα με το τι πιστεύουμε, ξεκαθάρισε ο υπουργός και συνέχισε: «Έχει σχέση μόνο με το πόσο ασφαλείς νιώθουμε στο κράτος μας και στο να μην πλαστογραφηθεί».

Ο κ. Παπαστεργίου είπε ακόμα ότι από τον Δεκέμβριο και μετά στην ταυτότητα θα έχουμε και το προσωπικό μας αριθμό.

«Υπήρχε μία μεγάλη αναγκαιότητα αλλαγής των ταυτοτήτων σε σχέση που με υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα τον προηγούμενο διάστημα και με την Ευρώπη αλλά και με την βίζα. 

Άρα έπρεπε γρήγορα να πάμε σε νέες ταυτότητες γιατί υπήρχε κίνδυνος να τεθούμε  εκτός τέτοιων προγραμμάτων. Από τον Δεκέμβριο και μετά στην ταυτότητα θα έχουμε και τον προσωπικό μας αριθμό, που, έχει νομοθετηθεί εδώ και περίπου 2 χρόνια, και θα είναι το ΑΦΜ συν άλλα τρία αριθμητικά στοιχεία. 

Αν με ρωτάτε, εγώ ταυτότητα θα βγάλω τον Δεκέμβριο, όταν πλέον θα έχουμε τελειώσει και με το θέμα του προσωπικού αριθμού» ανέφερε. 

Στο ερώτημα αν κάποιος που θα έχει βγάλει νέα ταυτότητα τον Νοέμβριο θα πρέπει να ξαναβγάλει τον Δεκέμβριο απάντησε πως όχι: «Δεν θα χρειαστεί, αλλά θα χρειαστεί να περάσει κάποια στιγμή από την αστυνομία για να τυπωθεί πάνω ο προσωπικός αριθμός στο πίσω μέρος σε σημείο που έχει αφεθεί. 

Αν παρόλα αυτά έχουμε χάσει ταυτότητα μας και είναι ανάγκη να τη βγάλουμε σήμερα, προφανώς και θα μπούμε στο id.gov.gr

Τέλος εξήγησε ότι ο αριθμός στη νέα ταυτότητα δεν θα είναι ίδιος με αυτόν που ήδη έχουμε ήδη, αλλά ένας καινούριος αριθμός, ωστόσο θα ενημερωθούν αυτόματα όλες οι βάσεις που έχουμε δώσει τα στοιχεία μας όταν πλέον θα έχουμε και τον προσωπικό μας αριθμό.

Για φωτογραφία είπε ότι μπορούμε να βγάλουμε είτε στο αστυνομικό τμήμα είτε σε φωτογραφείο είτα στην εφαρμογή myphoto.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ