Για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο βουλευτής της ΝΔ και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο, Δημήτρης Καιρίδης.
«Η Βουλή δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι περνά στον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων που σημαίνει μια σειρά από πράγματα, τελειώνει η νομοθετική ατζέντα Μπάιντεν, δεν μπορεί να περάσει κανένα νόμο πια για τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας του, τελειώνει και η έρευνα για την 6η Ιανουαρίου με αυτήν την ανατροπή, κλείνουν τα θέματα δηλαδή για τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους ως προς αυτό τουλάχιστον το κομμάτι και μπαίνουν σε ένα μεγάλο διχασμό μεταξύ νομοθετικής εξουσίας και εκτελεστικής εξουσίας, σε μια αδράνεια δηλαδή, μια στασιμότητα και μια περιδίνηση», ανέφερε ο καθηγητής.
Η Πενσιλβάνια δεν έχει κλείσει, προσέθεσε, «είναι μια πολύ κρίσιμη πολιτεία, γιατί την έδρα την είχαν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί είχαν ελπίδες να την γυρίσουν ώστε να δυσκολέψουν την αντεπίθεση των Ρεπουμπλικάνων να κερδίσουν την πλειοψηφία στην Γερουσία». «Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η Πενσιλβάνια, όπως είναι η Τζόρτζια, η Νεβάδα, τρεις, τέσσερις πολιτείες που παίζονται και θα κρίνουν τελικά το αποτέλεσμα της Γερουσίας. Πολύ κρίσιμο είναι και ποια πρόσωπα θα εκλεγούν, διότι οι Ρεπουμπλικάνοι κατεβαίνουν με πολλούς ακραίους υποψηφίους, οι οποίοι είναι ενάντια και στο αποτέλεσμα του 2020. Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη αυτή» συμπλήρωσε ο κ. Καιρίδης.
Σε σχέση με τον γερουσιαστή Μενέντεζ, σημείωσε ότι «θα χαρεί που θα εκλεγεί ο γιος του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι σχεδόν βέβαιη η εκλογή του στην παλιά έδρα που είχε αυτός πριν πάει στη Γερουσία». «Από εκεί και πέρα ενδεχομένως να χάσει την προεδρία της Επιτροπής αν χάσουν την πλειοψηφία. Είναι πολύ κακό, παρόλο που υπάρχει μια διακομματική συναίνεση στα ζητήματα Τουρκίας, Ελλάδας, Ανατολικής Μεσογείου Ισραήλ, έχουμε κάνει σπουδαία δουλειά και με τους Ρεπουμπλικάνους. Να θυμίσω ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον υποδέχθηκε στο Κογκρέσο όχι μόνο η Πελόζι και Μενέντεζ, αλλά και ο αρχηγός της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία και πάρα πολλοί άλλοι Ρεπουμπλικάνοι. Έχουμε καλλιεργήσει τις σχέσεις και αλίμονο αν η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται μόνο στο ένα κόμμα» τόνισε.