Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΔωρεά αλληλεγγύης 1 εκατ. ευρώ από τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο στους σεισμόπληκτους...

Δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατ. ευρώ από τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε στις 15 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Seajets, Μάριος Ηλιόπουλος, για να εκφράσει την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στη γειτονική χώρα και να ανακοινώσει τη δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατομμυρίου ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων από τους σεισμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, είχε, επίσης, συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων, ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την ιδιαίτερα συγκινητική και με νόημα κίνησή σας, την οποία εκτιμούμε ιδιαίτερα. Αυτή η δωρεά συμβολίζει την αλληλεγγύη, τον σεβασμό, την αγάπη και τον ανθρωπισμό που είναι σημαντικό να έχουν η Τουρκία και η Ελλάδα μεταξύ τους. Αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική και εποικοδομητική για τις δύο χώρες».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε και πάλι τον κ. Ηλιόπουλο και την Seajets.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε: «Στην αρχαιότητα, όταν η Ελλάδα έκλαιγε, η Ρώμη δεν χαιρόταν. Σήμερα που η Τουρκία κλαίει, η Ελλάδα δεν μπορεί να χαίρεται. Δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Καχραμανμαράς και το Γκαζιαντέπ και πολλοί περισσότεροι σήμερα υποφέρουν από αυτήν την καταστροφή. Αλληλεγγύη, αγάπη, σεβασμός και ανθρωπιά.

Προσφέρουμε 1 εκατομμύριο ευρώ για τη στήριξη των άστεγων οικογενειών. Η Ελλάδα και η Τουρκία σε ειρηνικά και φιλικά πλαίσια μπορούν να είναι η δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου με προσόντα την πολυμηχανία, τη διπλωματία και τις γεωγραφικές θέσεις των δύο χωρών. Στις φυσικές καταστροφές όλοι πρέπει να δίνουμε το «παρών», με αλληλεγγύη, γιατί το σύμπαν παρακολουθεί τα πάντα και αποφασίζει.

Επιθυμούμε και ονειρευόμαστε μία φιλική και προσοδοφόρα σχέση για τον ελληνικό και τον τουρκικό λαό, αφού ναι μεν έχουμε στο παρελθόν πολλά να μας χωρίζουν αλλά στο παρόν πολλά να μας ενώνουν, για ένα μέλλον εποικοδομητικό και για τους δύο λαούς. Εγώ, η οικογένειά μου και η Seajets βάλαμε τον πρώτο θεμέλιο λίθο προς αυτήν την κατεύθυνση».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε: «Εμπνευσμένος από την ημέρα της αγάπης και την τεράστια αγάπη μας, εμένα και του πατέρα μου για το Αιγαίο, θα προχωρήσουμε στη δωρεά ενός σημαντικού ποσού στα νησιά που εξυπηρετεί η Seajets για τη θωράκιση της υγείας και τη βελτίωση και ανάπτυξη της παιδείας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ