Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΥΠΑ: Βράβευση για την Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Ωραιοκάστρου σε πανελλήνιο διαγωνισμό σχεδιασμού...

ΔΥΠΑ: Βράβευση για την Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Ωραιοκάστρου σε πανελλήνιο διαγωνισμό σχεδιασμού κοσμημάτων

Μαθητές της ειδικότητας αργυροχρυσοχοΐας από την Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Ωραιοκάστρου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) βραβεύτηκαν στον 35ο πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοτέχνησης σχεδίου κοσμήματος σε ειδική τελετή, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της έκθεσης KOSMIMA EXPO στον χώρο της ΔΕΘ-HELEXPO.

Στον εφετινό διαγωνισμό, που είχε θέμα «Μαργαριτάρι: Ένα ταξίδι από το χθες της παράδοσης στο αύριο της καινοτομίας», έλαβαν μέρος στην κατηγορία των σπουδαστών συνολικά 20 υποψήφιοι με περισσότερα από 25 έργα.

Η ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου εκπροσωπήθηκε με οκτώ συμμετοχές και 17 έργα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές Ε. Πανταζόπουλος και Α. Κυπριώτη, που είναι πλέον απόφοιτοι, έλαβαν το 1ο και 2ο βραβείο για τη δημιουργία δαχτυλιδιού και κολιέ αντίστοιχα, καθώς επίσης τον 5ο και 2ο έπαινο αντίστοιχα για τη δημιουργία περιδέραιου και μενταγιόν. Επίσης, δύο επαίνους (1ο και 4ο) έλαβε ο πρωτοετής μαθητής Γιάννης Τσιγαρίδας για τον σχεδιασμό δαχτυλιδιού και τιάρας.

Έπαινος απονεμήθηκε και στις δύο εκπαιδευτικούς, Ευθαλία Θαλλάση και Θεοδώρα Χατζηθεοδώρου, στην επαγγελματική κατηγορία του διαγωνισμού.

Οι φετινές βραβεύσεις μαθητών και εκπαιδευτικών της ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά τα υψηλά πρότυπα, με τα οποία λειτουργούν οι Σχολές σε όλη την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι συνεχείς διακρίσεις που επιτυγχάνουν μαθητευόμενοι και σπουδαστές από τις ΕΠΑΣ, τις ΠΕΠΑΣ και τις ΣΑΕΚ, πιστοποιούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού έργου των Σχολών της ΔΥΠΑ, επιβραβεύουν την ομαδική δουλειά και τους κόπους των μαθητευόμενων στις τάξεις και στα εργαστήρια, ανοίγοντας σημαντικές προοπτικές για το μέλλον των αποφοίτων.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από τις βραβεύσεις, καθώς και όλες οι πληροφορίες για τις Σχολές της ΔΥΠΑ, στον νέο ιστότοπο schools.dypa.gov.gr.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ