don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Διορθώνει η Wall στα τεχνολογικά, η δίκη FFG και τα… ανυπόστατα, ρεπορτάζ για Καραμολέγκο, η ΔΕΗ στο ταμπλό, ο Μυλωνάς δικαιώνεται, η απόδοση της ΤΙΤΑΝ, ισχυρές εντολές για Coca Cola Hellenic και… κούρασε η ονοματολογία για ΕΧΑΕ

*Πέμπτη σερί συνεδρίαση απωλειών στην Wall Street. Χρειαζόταν και λίγο “ξεφούσκωμα” στα τεχνολογικά. Από την αύξηση των επιτοκίων, κάποιοι επιβαρύνονται αλλά και κάποιοι ευνοούνται. Όπως και από το ακριβότερο δολάριο. Αύριο Τετάρτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, των ΗΠΑ. Εύλογη η προσοχή των αγορών προς Νέα Υόρκη.

*Οι αγορές είναι και θέμα αξιοπιστίας. Μάιος 2018 η αποκάλυψη των ψευδών οικονομικών στοιχείων του FF Group και των… αλχημειών της θυγατρικής Asia, από το QCM, το fund του Gabriel Grego. Πέρασαν μήνες, χρόνια και χθες είχε οριστεί η έναρξη της δίκης, για τους 3 της οικογενείας και 10 στελέχη του-παλαιού- ομίλου. Έλα όμως, που διεκόπη με το που ξεκίνησε. Για τις 19 Ιανουαρίου “…λόγω συνωστισμού και άλλων διαδικαστικών ζητημάτων…”. Μάρτιο λήγει το 18μηνο, με εννοείται. Κανονίστε, γιατί όλο και (ξανά) κυκλοφορούν διάφορα… ανυπόστατα για “δεξιά” και “αριστερά”.

*Σιγή ιχθύος από την Κεφαλαιαγορά σε επί μέρους λεπτομέρειες της Καραμολέγκος. Πολύ σωστά το BackStory (insider.gr) θυμίζει, πως “…η Εθνική προέβη το 2005 ( ! ) σε άρση ενεχύρου των 782.000 μτχ ήτοι του 8,02% του μ.κ…” Πράξη, που έγινε γνωστή μόλις τον Δεκέμβριο 2021. Ουσιαστικό το ερώτημα: υποχρεούνται οι εισηγμένες στην υποβολή δηλώσεων/γνωστοποίησης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ; όπου εκεί θα έβλεπε ο μικροεπενδυτής/μικρομέτοχος ποιος, τι και για πόσο. Επιπρόσθετα, η Holdway Ltd απέκτησε ποσοστό 7,27% στις 27 Φεβρουαρίου 2001 ( !! ). Και η δήλωση αγοράς μετοχών της Μαρίας Καραμολέγκου; Πολύ φοβούμαι, πως άντε και έψαξε την υπόθεση η Κεφαλαιαγορά, άντε και εντόπισε/στοιχειοθέτησε τα σχετικά, ε και; το πολύ να επιβάλλει ένα πρόστιμο για 10 άντε 20 χιλ. και καθάρισαν. Όμως μετά, μην λέμε λόγια μεγάλα για… αξιοπιστία του θεσμού κ.λ.π φληναφήματα. Ακόμη και οι αδαείς, γελάνε.

*Μου έβαλε ιδέες έτερος επιχειρηματίας του κλάδου, με την εκτίμηση του πως μία εταιρεία όπως λ.χ η Καραμολέγκος θα μπορούσε να πωληθείΧ8 φορές τα EBITDA. Το αναφέρω και το ψάχνω.

*Κάτω από τα 9 ευρώ της αμκ, χθες η μετοχή της ΔΕΗ. Επενδεδυμένο στα 9 το CVC Capital και με ρήτρα 6μηνης διακράτησης. Να υποθέσω, πως στην λήξη του διαστήματος θα είναι overall.

*Έως τις 621,74 και τελική τιμή στις 619,34 μονάδες, για τον Τραπεζικό Δείκτη. Στο συν 3,90% με τον S&P500 να διορθώνει 1,79% στις 4.583 μονάδες. Μπορούν, όταν θέλουν όμως. Και χθες ήταν 6 σπίτια: τα δικά μας ΑΧΙΑ, Eurobank Equities και τα ξένα BofA, JP Morgan, HSBC, Wood βλέπουν υψηλότερες τιμές. Παρεμπιπτόντως η μετοχή της Εθνικής έως τα 3,14 και τελική στα 3,09 ευρώ, με 3,41% και συναλλαγές 4,47 εκατ. μτχ. Η πρώτη από το καρέ των συστημικών που “πιάνει” την τιμή της (τελευταίας) αμκ (στα 3 ευρώ). Και μετά δεν τους άρεσε ο Παύλος Μυλωνάς, ενώ άλλοι ενίσταντο που δεν συναινούσε για αμκ “αναπτυξιακού” χαρακτήρα. Θέλω να πιστεύω, πως ο πρωθυπουργός έμαθε. Άλλωστε στην Εθνική θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη αδυναμία/ενδιαφέρον. Επί αειμνήστου Θεόδωρου, η πρακτική του στα investment banking κ.λ.π.

*Να υποθέσω πως μας διαβάζουν. Από την ημέρα, που “γκρινιάξαμε” για την χαμηλή αποτίμηση του ομίλου ΤΙΤΑΝ και πως η διοίκηση Παπαλεξόπουλου- Κανελλόπουλου και με τον πρώτο (Δημήτρη) μάλιστα πρόεδρο του ΣΕΒ η μετοχή από τα 13,32 ευρώ έφθασε χθες στα 14,24 με υψηλό ημέρας τα 14,36 ευρώ. Δεν την λες και άσχημη την απόδοση.

*Για 2 συνεδριάσεις βγήκαν ισχυρές εντολές αγορές στη μετοχή της Coca Cola Hellenic, εισηγμένης στο λονδρέζικο City (στον δείκτη FTSE100) και ισάριθμες συνέβαλε σε θεαματική άνοδο της Coca Cola/HBC εισηγμένης στο ΧΑΑ. Θυμάμαι, πως η μεταφορά της έδρας κύριας διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν αποτέλεσμα της επιμονής (διορατικότητας) του Αναστάση Δαυϊδ και των 2-3 που τον είχαν συμβουλεύσει ανάλογα.

*Και μιλώντας για την οικογένεια (Λεβέντη) συνέχεια στην άνοδο της Papoutsanis. Στα 2,48 ευρώ (2,06%) με την αγορά να επιβραβεύει και το γεγονός, πως η διοίκηση της εισηγμένης ήταν η πρώτη, που ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα 2021. Με 21,28% στο μ.κ από τον Οκτώβριο του 2020 η οικογένεια (Λεβέντη). Στα 2,051 ευρώ/μτχ είχε γίνει η μεταβίβαση, το θυμίζω καθώς-πλέον- φτάνει τα 2,5 ευρώ.

*Στο “ακουστικό” του ο Δημήτρης Ανδριόπουλος (DIMAND) για τον διαγωνισμό, που αφορά στο κτήριο που θα στεγάσει τα δικαστήρια του Πειραιά. Αναζήτησα την πηγή μου (στην υπηρεσία του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων-του υπ. Δικαιοσύνης) αλλά… τζίφος. Πάντως έτερος μεγάλος του κλάδου (real estate) μου εκμυστηρεύθηκε πως ο νέος ιδιοκτήτης του-παλαιού- ΜΙΝΙΟΝ ήταν ιδιαιτέρως εύχαρις το Σάββατο.

*Τα λέγαμε χθες για το έργο του FSRU στην Αλεξανδρούπολη, την συμφωνία των κυριών Maria Rita Galli και της Ελμίνας Κοπελούζου. Το αναφέρω, γιατί μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε η παρέμβαση του State Department για τον East Med. Ποιος είναι ο στόχος των Αμερικανών (μας τον έχει καταστήσει σαφή, με κάθε τρόπο η Πρεσβεία) η υγροποίηση του φ/α στην Αίγυπτο και η μεταφορά του στο Terminal LNG στην Αλεξανδρούπολη. Με την Πρεσβεία να έχει ευλογήσει σειρά projects στην ακριτική/νευραλγική περιοχή: τροφοδοσία των χωρών της Βαλκανικής μέχρι πάνω τις τρεις της Βαλτικής, προκειμένου να απεξαρτηθεί η περιοχή από την Μόσχα. Και σιδηροδρομική παράκαμψη των Στενών με γραμμή μέχρι Πύργο (Μπουργκάς).

*Προς την 56η μέρα της διαδικασίας αναζήτησης του κατάλληλου (ή κατάλληλης) για την θέση του νέου CEO της ΕΧΑΕ. Προφανώς και η διαδικασία, που ακολουθείται από την Egon Zehnder, lobbying δεν υφίσταται, παράγοντες του Μαξίμου ουδεμία ανάμειξη έχουν. Αδιάβλητο, καθ’ όλα το όλο εγχείρημα. Προφανώς κακόβουλοι και υστερόβουλοι όσοι-σχεδόν- κάθε μέρα μου ψιθυρίζουν και από ένα όνομα. Την Κυριακή ήταν γυναικείο, χθες αντρικό.

*Στο 1,54% η απόδοση του 10ετούς. Για να δούμε πότε και για πόσα, η έξοδος.  

*Το πρώτο pool venture dry bulk (πλατφόρμα για πλοία ξηρού φορτίου) δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Bluepool Trading, που θα δραστηριοποιείται στις ναυλώσεις panamax, τα παράγωγα στην αγορά φορτίων, χρηματοδοτήσεις και θα αναλαμβάνει διαχείριση ρίσκου της αγοράς. Επικεφαλής  είναι ο πρώην head της Noble για τα panamax Αρης Μπάχος, ο πρώην υπεύθυνος για τα παράγωγα φορτίων Νικόλας Γαβριηλίδης και ο πρώην IFCHOR Κίμων Αγγελόπουλος.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask