Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΔιαιτησία εξοργιστική

Διαιτησία εξοργιστική

Αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα της Super League με τη διαιτησία, το λιγότερο που μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει είναι θλιβερό. Κι ενώ βιώνουμε την ευτυχή συγκυρία, μετά από δεκαετίες ολόκληρες, να παρακολουθούμε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, την εξέλιξη του οποίου θα ζήλευαν οι μεγαλύτερες Λίγκες της Ευρώπης, εμείς τι κάνουμε; Το καταστρέφουμε.

Οι ορισμοί των διαιτητών σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια προκαλούν γέλοιο, χλευασμό, εκνευρισμό και δικαιολογημένη οργή. Είνα στα αλήθεια αχαρακτήριστοι αυτοί που αποφασίζουν, όπως και εκείνοι που παριστάνουν τους διαιτητές οι οποίοι διευθύνουν τα ντέρμπι.

Ο υπεύθυνος της διαιτησίας στην Ελλάδα λοιπόν έφερε στο ΑΕΚ- Παναθηναϊκός έναν διαιτητή αδίστακτο. Που επειδή έτσι γουστάρει δεν απέβαλλε παίκτη της ΑΕΚ την ώρα που αυτός υπέπεσε σε δύο ξεκάθαρες παραβάσεις για δεύτερη κίτρινη κάρτα.

H μη αποβολή του Αμραμπατ είναι εξωφρενική. Η απόφαση άλλωστε του Αλμέιδα να τον αντικαταστήσει δικαιώνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για τις διαμαρτυρίες τους. Ο προπονητής της ΑΕΚ σωστά πίστεψε ότι δεν θα συγχωρεθεί από τον διαιτητή και τρίτη φορά.

Όλες οι αμφιβολίες του διαιτητή ήταν υπέρ της ΑΕΚ και αυτό δεν το λες κανονικό.

Ένας ανίκανος (το λιγότερο) διαιτητής έκανε μαντάρα το πιο σημαντικό ματς της πρώτης αγωνιστικής των play off. Με τέτοιες διαιτησίες στη συνέχεια η εφετινή Super Lague δεν πρόκειται να τελειώσει, καθώς από αγωνιστική σε αγωνιστική η κρισιμότητα κάθε αποτελέσματος θα είναι μεγαλύτερη.

Η σημερινή (20/03) συμφωνία του προέδρου της Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, να φέρει η Super League ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι στη συνέχεια και διαιτητές 1ης κατηγορίας από τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης ήταν αναγακία και θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα.

Η λογική έκφραση της έντονης δυσφορίας των ομάδων της Super League από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη διαιτησία της 1ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs, αλλά και το γεγονός ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ δεν μπορεί να προσκαλέσει και να ορίσει UEFA Elite διαιτητές, έβαλαν τα πράγματα σε πολύ συγκεκριμένη διάσταση.

Απο εδώ και στο εξής εάν θέλουμε το πρωτάθλημα να παίζεται μόνο στο γήπεδο θα πρέπει αυτοί που σφυρίζουν να περνούν απαρατήρητοι. Διότι εάν συνεχίσουμε με αυτούς που επιλέγονται μέχρι τώρα θα διαλυθούν τα πάντα…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ