Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΔεκαέξι Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε Καταστήματα Κράτησης

Δεκαέξι Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε Καταστήματα Κράτησης

Το Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου επισκέφθηκαν σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας στο οποίο πραγματοποιούνται από φέτος προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, όπως και σε άλλα Καταστήματα Κράτησης ανά την Ελλάδα.

   Παράλληλα με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου λειτουργούν Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο για τους ανήλικους κρατούμενους, στα οποία οι μαθητές κατατάσσονται ανάλογα με το μαθησιακό τους επίπεδο.

   Η Νίκη Κεραμέως συνομίλησε με τους μαθητές, τους συνεχάρη που συνεχίζουν το σχολείο και τους ενθάρρυνε να επενδύουν στη γνώση, η οποία αποτελεί καίριο εφόδιο για την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Δημιουργήθηκαν φέτος, σε συνεργασία με τους δήμους και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), 16 Κέντρα Δια Βίου Μάθησης εντός Καταστημάτων Κράτησης, δίνοντας στους κρατουμένους σημαντικές δυνατότητες να αποκτήσουν χρήσιμες επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητες, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις κλίσεις τους, να αποκτήσουν μία θετική στάση για το παρόν και το μέλλον τους”, δήλωσε, μεταξύ άλλων η κ. Κεραμέως.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός: «Η μάθηση και η γνώση δεν σταματούν ποτέ. Ο σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους κρατούμενους είναι όταν εκείνοι επιστρέψουν στην κοινωνία να είναι χρήσιμοι πολίτες» αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του προγράμματος «Κέντρα Δια Βίου μάθησης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» που υλοποιείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου. Οι θεματικές ενότητες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξειδικεύονται ώστε να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι κρατούμενοι τη βασική επικοινωνιακή ικανότητα χρήσης της ελληνικής γλώσσας, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται σε καθημερινές ανάγκες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εστιάζουν επίσης στην προσωπική ανάπτυξη των κρατούμενων, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να αντιληφθούν τα ταλέντα, τις δεξιότητές τους, τα δυνατά τους σημεία, να βελτιώσουν την αυτοεικόνα τους και να αποκτήσουν μια θετική στάση σε κάθε προσωπική και επαγγελματική προοπτική.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχα την ευκαιρία να μιλήσω με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του καταστήματος κράτησης, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους αστυνομικούς και να τους ευχαριστήσω και συγχαρώ για την σπουδαία δουλειά που κάνουν αλλά και για το κοινωνικό έργο που συντελούν».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ