Στην ενεργοποίηση του υφιστάμενου δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Θήβα προχώρησε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου, γεγονός που επιτρέπει την τροφοδοσία των καταναλωτών που βρίσκονται στη διαδρομή του.
Το δίκτυο, μήκους 14 χιλιομέτρων, διέρχεται από κεντρικούς δρόμους της πόλης, στους οποίους βρίσκονται σπίτια, επιχειρήσεις, καθώς και δημόσια και δημοτικά κτίρια όπως κέντρα υγείας, σχολεία, αθλητικοί χώροι κ.ά.
Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στη Θήβα κατασκευάστηκε το 2007, αλλά μέχρι σήμερα παρέμενε ανενεργό και ανεκμετάλλευτο. Η ΔΕΔΑ προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για την αξιοποίησή του και άμεσα ξεκινά η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τη διαδικασία σύνδεσης μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΔΑ (www.deda.gr). Σημειώνεται ότι σε όλους τους καταναλωτές παρέχεται έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης.
Οι συνδέσεις επί του υφιστάμενου δικτύου στη Θήβα αποτελούν, ουσιαστικά, τον προπομπό των μεγάλων έργων για την ανάπτυξη υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσα στην άνοιξη του 2021.
Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για την πενταετία 2021-2025, προβλέπεται η κατασκευή συνολικά 328 χιλιομέτρων δικτύου και τουλάχιστον 17.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών σε Χαλκίδα, Θήβα, Λαμία, Λιβαδειά, Καρπενήσι και ‘Αμφισσα. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 50,7 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: «Επί πολλά χρόνια, το υφιστάμενο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στη Θήβα παρέμενε ανεκμετάλλευτο, χωρίς να δίνεται στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αυτή την οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας. Τις προηγούμενες ημέρες, στελέχη της ΔΕΔΑ και συνεργάτες μας ολοκλήρωσαν τις εργασίες ενεργοποίησής του, ανοίγοντας το δρόμο για τα μεγάλα έργα τα οποία θα αναβαθμίσουν ενεργειακά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σημαντικές ωφέλειες για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία».