Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔήμος Αθηναίων: Ριζική ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων στον Νέο Κόσμο 

Δήμος Αθηναίων: Ριζική ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων στον Νέο Κόσμο 

Απέκτησε περισσότερο πράσινο, νέο σιντριβάνι, σύγχρονες υποδομές και πλήρη αστικό εξοπλισμό. Έναν σύγχρονο και πλήρως αναμορφωμένο δημόσιο χώρο, με πράσινο, σκιάσεις, ψυχρά υλικά, νέες υποδομές και αστικό εξοπλισμό, μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της ιστορικής «Πλατείας Αρμενίων» από τον Δήμο Αθηναίων.

Η εμβληματική πλατεία, η οποία περικλείεται από τη Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού και τις οδούς Βολταίρου, Στρογκόνωφ και Καλλιρρόης, υπήρξε για πολλά χρόνια ένας εγκαταλελειμμένος χώρος. Με τις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων αποκτά ξανά ζωή και μεταμορφώνεται σε έναν ελκυστικό και σύγχρονο δημόσιο χώρο για την ευρύτερη γειτονιά.

«Άλλη μια ιστορική πλατεία της πόλης αλλάζει ριζικά όψη. Η πλατεία Αρμενίων γίνεται ξανά κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων του Νέου Κόσμου. Μια μικρή παρέμβαση που έχει, όμως, μεγάλη σημασία, τόσο σε επίπεδο συμβολισμού όσο και ουσίας για την αρμενική κοινότητα της Αθήνας και όλη τη γειτονιά», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η «πράσινη» ανάπλαση της πλατείας και το νέο σιντριβάνι

Η πλατεία επανασχεδιάστηκε και έγινε πλέον ανοικτή και ασφαλής, με σύγχρονες προδιαγραφές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών, αλλά και στις συνθήκες της κλιματικής κρίσης. Το πράσινο της πλατείας ενισχύθηκε με 19 νέα δέντρα και μεγάλα παρτέρια, ενώ για τα υλικά δαπεδόστρωσης χρησιμοποιήθηκαν ψυχρά υλικά και συγκεκριμένα κυβόλιθοι δύο αποχρώσεων, ώχρας και κόκκινου.

Δημιουργήθηκε, επίσης, ένα νέο σιντριβάνι με επιδαπέδιους πίδακες, έτσι ώστε το νερό να γίνει στοιχείο παιχνιδιούκαι να προσελκύσει όλες τις ηλικίες, εντάσσοντας μια δραστηριότητα η οποία θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.  Οι παρεμβάσεις αυτές δημιουργούν ένα ευχάριστο, φιλικό και πιο δροσερό περιβάλλον για τους επισκέπτες, ενώ πετυχαίνουν και τη χαμηλή κατακράτηση ποσοτήτων θερμότητας.

«Κάθε γειτονιά της πόλης έχει την προσοχή μας και η πλατεία Αρμενίων αποτελεί ακόμη μία απόδειξη. Η πλατεία ανακατασκευάστηκε πλήρως, ομόρφυνε, έγινε πιο φιλική και ασφαλής, με περισσότερο πράσινο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ένα αίτημα της γειτονιάς του Νέου Κόσμου και της Αρμενικής μας κοινότητας που έγινε πράξη», αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης.

Στο χώρο τοποθετήθηκαν πέργκολες με αναρριχώμενα φυτά που δημιουργούν κατάλληλα σκιασμένους χώρους, αλλά και καθιστικά που κάνουν πιο άνετη τη διαμονή των επισκεπτών στην ανανεωμένη πλατεία. Κάτω από τις πέργκολες τοποθετήθηκαν μεταλλικά καθιστικά, με στοιχεία ξύλου, ενώ κοντά στο νέο σιντριβάνι και στο τμήμα της πλατείας προς την οδό Καλλιρρόης μπήκαν καθιστικοί πάγκοι από οπλισμένο σκυρόδεμα με ξύλο.

Τέλος, για την ασφάλεια των επισκεπτών της πλατείας, τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά τύπου LED, τα οποία προσφέρουν περισσότερο αλλά και ποιοτικότερο φως, ενώ για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία κατασκευάστηκαν ράμπες στα πεζοδρόμια και όδευση τυφλών που οδηγεί στο εσωτερικό του.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ