Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Πλακιωτάκης: το λιμάνι Ηρακλείου μπαίνει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης

Γ. Πλακιωτάκης: το λιμάνι Ηρακλείου μπαίνει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης

Την νέα εποχή στην οποία εισέρχεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου σηματοδοτεί η τελετή μεταβίβασης του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου στην κοινοπραξία των εταιρειών “Grimaldi Euromed S.p.A” και “Μινωϊκές Γραμμές Α.Ν.Ε.”

Το «παρών» έδωσε και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης. Επί ημερών του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το 2019 ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης και οι επικεφαλείς των δύο ακτοπλοϊκών εταιρειών. 

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε για την εξέλιξη: 

«Με ιδιαίτερη χαρά παρευρέθηκα σήμερα στην τελετή μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στον όμιλο Grimaldi. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί η προσπάθεια που ξεκινήσαμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το 2019 απέδωσε ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα όχι μόνο για το λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και για την πόλη και συνολικά την Κρήτη.

Είμαι βέβαιος ότι η ανάπτυξη του λιμανιού στα χρόνια που έρχονται θα προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία και αγορά αλλά και στην εθνική οικονομία»

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ