Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Οικονόμου: Η ΝΔ «πατάει γκάζι» για να τρέξει την χώρα μπροστά

Γ. Οικονόμου: Η ΝΔ «πατάει γκάζι» για να τρέξει την χώρα μπροστά

«Η κάλπη είναι άδεια και ξεκινάμε με μετριοπάθεια και απόλυτο σεβασμό στους πολίτες. Ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως ξεκάθαρος», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ πρόσθεσε:

«Ένας από τους λόγους που το ποσοστό μας ήταν μεγάλο είναι ότι, παρά το γεγονός ότι κατηγορηθήκαμε για το αντίθετο και παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιδορήθηκε, υβρίστηκε, κατηγορήθηκε, δέχθηκε σκληρή κριτική κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, δεν χάσαμε ποτέ το μέτρο και ο κόσμος το έχει αντιληφθεί αυτό. Όταν δεν χάνεις το μέτρο τέσσερα χρόνια, δεν μπορείς να το χάσεις, τώρα, μπροστά στην πιο υπεύθυνη κάλπη, που θα κρίνει την επόμενη μέρα. Ο κόσμος μας ψήφισε κυρίως για την μετριοπάθεια, το σεβασμό στον πολίτη, την προσήλωση στο Πρόγραμμα μας και την προοπτική για το μέλλον».

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε: «Από την εμπειρία μου στη Φθιώτιδα -και νομίζω ότι αυτό θα το συμμερίζεται οποιοσδήποτε κυνηγούσε την εκλογή του με σταυρό στην Περιφέρεια- προκύπτει η διαπίστωση της μεγάλης διάστασης ανάμεσα στα ζητήματα της επικαιρότητας και τα πραγματικά διακυβεύματα για τον κόσμο. Ο κόσμος λέει ότι περιπλανηθήκαμε πάνω από δέκα χρόνια, δώδεκα, σε πολύ φουρτουνιασμένες θάλασσες και είδαμε έναν άνθρωπο που ξέρει που θέλει να πάει την χώρα και τον τρόπο για να την πάει».

Δήλωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε το υπόδειγμα με το οποίο σκέφτεται η ελληνική κοινωνία. «Δείτε τα αποτελέσματα, πώς ψήφισαν οι πολίτες στο Πέραμα, στη Δυτική Αθήνα, σε λαϊκές συνοικίες σε περιοχές της επαρχιακής Ελλάδας, πώς ψήφισαν οι κοινωνικές ομάδες που είναι στο ξεκίνημα της ζωής τους και θέλουν μια κυβέρνηση που να τους επιτρέψει να διεκδικήσουν, ανάλογα με τις δεξιότητες τους, την προκοπή τους σε μια χώρα ασφαλή».

Είπε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτήν την πρώτη τετραετία πέτυχε να είναι συνεπής σε μια σειρά από παραδοσιακά αξιακά της στοιχεία: την παράδοση, τον πατριωτισμό, τη Δημοκρατία, την ελευθερία, τις σχέσεις με τα ταυτοτικά ζητήματα του κόσμου της ελληνικής Κεντροδεξιάς -είναι σημαντικό αυτό- και ταυτόχρονα με τις πολιτικές της να δείξει ότι κατανοεί τον κόσμο.

«Ένα μεγάλο συμπεριληπτικό κόμμα για κάθε κοινωνική ομάδα, κάθε άνθρωπο ο οποίος θέλει να ζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, να διεκδικεί τα δικαιώματά του και τις ευκαιρίες του για να προχωρά», ανέφερε ενώ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, μίλησε για ανάγκη αλλαγής και εκσυγχρονισμού της χώρας σε μια σειρά από ζητήματα που εκ των πραγμάτων επιβάλλει συναινέσεις, ανεξαρτήτως κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. «Ό,τι και να γίνει στις εκλογές, όσες έδρες και να πάρουμε, αν θέλουμε η χώρα να απαλλαγεί από ρυθμίσεις που το Σύνταγμα επιβάλλει για μια σειρά από λόγους νοοτροπίας, αυτό είναι θέμα ευρύτερων συναινέσεων», σημείωσε.

Και υπογράμμισε: «Επειδή στις εκλογές ψηφίζουμε για τη κυβέρνηση, την προοπτική, την επόμενη μέρα που θέλουμε για τη χώρα, οφείλουμε να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση. Να επενδύσουμε σε αυτό που νομίζω ότι μας έδωσε τη μεγάλη νίκη σε αυτές τις εκλογές, στοχοπροσηλωμένοι στην πρόταση μας για το αύριο της ελληνικής κοινωνίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ