Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Γεραπετρίτης: Νομικό κείμενο με τεράστια προβλήματα η συμφωνία των Πρεσπών

Γ. Γεραπετρίτης: Νομικό κείμενο με τεράστια προβλήματα η συμφωνία των Πρεσπών

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει επαναξιολόγηση της τουρκικής κυβέρνησης στο θέμα της Μονής της Χώρας εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΚΟ του κόμματος ΝΙΚΗ, Ν. Παπαδόπουλου με θέμα «Η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί αποτελεί νέα Τουρκική πρόκληση εις βάρος της Χώρας μας», ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση το ζήτημα της Μονής της Χώρας, ενώπιον της τουρκικής αντιπροσωπείας και του προέδρου Ερντογάν και ζήτησε να παραμείνει η Μονή της Χώρας, μουσειακή στον χαρακτηρισμό της, και να καταστεί εκ νέου κτήμα της ανθρωπότητας, με δυνατότητα του οποιουδήποτε, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, να μπορεί να απολαμβάνει τα αγαθά τα οποία περιέχονται εντός της μονής. Εκτιμώ ότι, με βάση την επίσκεψη αυτή και τα όσα διεμείφθησαν, θα υπάρξει επαναξιολόγηση εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης» είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι άκουσε και την κυρία Μπακογιάννη να λέει ότι η Μονή της Χώρας ανήκει παντού και όχι μόνο στους ορθοδόξους, όχι μόνο στους Έλληνες αλλά και τους μουσουλμάνους και σε όλο τον κόσμο. «Τι είναι αυτά; Η Μονή της Χώρας αποτελεί ένα μνημείο παγκόσμιας ελληνορθόδοξης κληρονομιάς. Τα, δε, ψηφιδωτά σε αυτή, δημιουργήθηκαν από χέρια ορθοδόξων καλλιτεχνών, που, πριν τα κάνουν, τηρούσαν αυστηρή μετάνοια, προσευχή και νηστεία» είπε ο κ. Παπαδόπουλος..

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ