Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Αυτιάς: Άμεση χρηματοδότηση της ελληνικής άμυνας και των συνόρων

Γ. Αυτιάς: Άμεση χρηματοδότηση της ελληνικής άμυνας και των συνόρων

Την «άμεση χρηματοδότηση της ελληνικής άμυνας» και «των ελληνικών συνόρων», ζητά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς, με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυτιάς, αφού τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωταγωνιστεί σταθερά στην προσπάθεια για ευρωπαϊκή αμυντική ολοκλήρωση», επισημαίνει ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τεράστια ακτογραμμή που ξεπερνάει τα 15.000 χιλιόμετρα» και ότι «τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά και πρέπει να προστατευθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, Νίκος Δένδιας, έχει δηλώσει ότι η Ευρώπη πρέπει να διαθέτει δική της αμυντική βιομηχανία. Όχι για σκοπούς ανταγωνισμού, αλλά για να είμαστε σε θέση να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας. Πρέπει να αλλάξουν οι δημοσιονομικοί κανόνες όσον αφορά την άμυνα. Αυτό θα ήταν το κυριότερο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον», σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Αυτιάς.

Για τους παραπάνω λόγους, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν «θα υπάρξει δημοσιονομική χαλάρωση κανόνων που θα αφορούν στην άμυνα», «με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθούν χώρες με τεράστια σύνορα» όπως η Ελλάδα, αλλά και για τα μέτρα στα οποία «πρόκειται να προβεί για τη δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση που θα ενισχύσουν την αμυντική τεχνολογική και βιομηχανική βάση και θα αντιμετωπίσουν κρίσιμα κενά δυνατοτήτων» και για το εάν «θα εισηγηθεί (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) την έκδοση κοινών ομολόγων για την άμυνα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ