Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓΣ ΟΗΕ: Ο Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

ΓΣ ΟΗΕ: Ο Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

«Παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς, είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση στο νησί με βάση το ομοσπονδιακό μοντέλο» ανέφερε κατά τις δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά την ομιλία του, αναφορικά με το ψευδοκράτος, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να το αποδεχθεί, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ και να δημιουργήσει διπλωματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με αυτήν τη χώρα».

Πρόσθεσε πως, «αναμένουμε επίσης από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί να συμμορφωθεί σχολαστικά με την αμεροληψία που είναι υποχρεωμένη να επιδεικνύει», ενώ «δεν θέλουμε αυτή η εξουσία, της οποίας η φήμη έχει ήδη πληγεί, να αντιμετωπίσει άλλη μια απώλεια φήμης στην Κύπρο. Δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αγνοήσει τα δικαιώματά μας».

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι εκείνη έχει υποχρεώσεις έναντι της Τουρκίας που θα πρέπει να εκπληρώσει αλλά και μια αμφίθυμη συμπεριφορά την οποία θα πρέπει να εγκαταλείψει.

Ο Τούρκος πρόεδρος τοποθετήθηκε απέναντι και στην τρέχουσα κόντρα Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος του Μπακού. «Το Καραμπάχ είναι έδαφος του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε κατηγορώντας την Αρμενία ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις ιστορικές ευκαιρίες που της δόθηκαν.

Η Λευκωσία δεν ανέμενε κάτι διαφορετικό από τοποθετήσεις Ερντογάν

Η Λευκωσία δεν ανέμενε κάτι διαφορετικό από τις τοποθετήσεις που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το Κυπριακό, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ανέφεραν διπλωματικές πηγές σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ομιλία του Τούρκου Προέδρου.

Πρόσθεσαν πως περιμένουν να δουν και το τι θα λεχθεί κατά τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.

Της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν προηγήθηκε την Τρίτη προπαρασκευαστική συνάντηση ανάμεσα στους κ. Γεραπετρίτη και Φιντάν σκοπός της οποίας ήταν να δοθεί ένα θετικό κλίμα και να σκιαγραφηθεί το πλαίσιο μιας κανονικότητας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ