Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΓΣΕΒΕΕ: Η Κομοτηνή να καταστεί ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες

ΓΣΕΒΕΕ: Η Κομοτηνή να καταστεί ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες

Την ανάγκη ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπης επεσήμανε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς, κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, χθες, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2022, όπου παρέστη σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης.

«Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τους επαγγελματίες και την κοινωνία, αλλά είναι απαραίτητη η αισιοδοξία γιατί το “επιχειρείν” χρειάζεται αισιοδοξία. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί κάποιος να επιχειρήσει», δήλωσε ο πρόεδρος, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της συνομοσπονδίας, ενώ επεσήμανε την δυσκολία των επαγγελματιών λόγω των συνθηκών που δημιουργούν η αύξηση της ενέργειας και η εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών. Τόνισε επίσης την έλλειψη των χρηματοδοτικών εργαλείων από τις τράπεζες και σημείωσε ότι αυτά που υπάρχουν αποκλείουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η διασυνοριακότητα στις τοπικές επιχειρήσεις, με την μετακίνηση πολιτών σε γειτονικές χώρες για αγορές, γεγονός που οδηγεί σε μαρασμό τις τοπικές επιχειρήσεις.

«Είμαστε σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης αλλά και το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ έτσι ώστε να βρούμε έναν τρόπο η Κομοτηνή να μετατραπεί σε “city break” για τους χιλιάδες τουρίστες που διέρχονται από τον συνοριακό σταθμό» είπε.

Για τις οφειλές στο Δημόσιο ο κ. Καββαθάς υποστήριξε ότι πρέπει να επανέλθουν οι 120 δόσεις με κούρεμα των προσαυξήσεων και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες να υπάρξει ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.

Κατά την επίσκεψη του στην Κομοτηνή ο κ. Καββαθάς επισκέφτηκε και την Ξυλαγανή και συζήτησε για τα προβλήματα των τοπικών επιχειρήσεων και τις προοπτικές αντιμετώπισής τους.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ