Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓκουτέρες: Ουσιαστικός ο ρόλος των νέων για την προστασία της δημοκρατίας

Γκουτέρες: Ουσιαστικός ο ρόλος των νέων για την προστασία της δημοκρατίας

Η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν τα θεμέλια των ανθεκτικών, ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών, τονίζει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε μήνυμά του για τη σημερινή Ημέρα Δημοκρατίας. Όπως επισημαίνει, εγγυώνται την ελευθερία, προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστατεύουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα κάθε ατόμου.

Αναφερόμενος περαιτέρω στη Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας, είπε πως «γιορτάζουμε την ελπίδα που δίνει στις κοινωνίες και αναγνωρίζουμε τις πολλές απειλές που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή της έντασης και της αναταραχής».

Ειδικότερα, αναφέρει πως ο χώρος της κοινωνίας των πολιτών περιορίζεται και η παραπληροφόρηση δηλητηριάζει τον δημόσιο λόγο, πολώνει τις κοινωνίες και διαβρώνει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

Σε ό,τι αφορά το φετινό θέμα – «Η Ενδυνάμωση της Επόμενης Γενιάς», επισημαίνει ότι επικεντρώνεται στον ουσιαστικό ρόλο των παιδιών και των νέων για την προστασία της δημοκρατίας σήμερα και στο μέλλον.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ